Serbia

Кина спремна на дубљу сарадњу са Србијом у области медицине

Председници Владе Ани Брнабић данас је уручено писмо премијера Државног савета НР Кине Ли Кећијанга, у коме се наводи да се две земље ове године суочавају са заједничким изазовом људског друштва, пандемијом вируса ковид 19, у чијем превазилажењу Србија и Кина сарађују и узајамно се помажу, што исказује висок ниво односа и даље продубљује пријатељство два народа.

Премијер Кине у писму, које је уруцила амбасадорка Чен Бо, наглашава да је кинеска страна спремна да заједно са српском страном даље продубљује размену искустава и сарадњу на пољу медицине и јавног здравља, као и да разматра могућност сарадње и у другим областима како би се кинеско - српски односи трајно унапредили.

Премијерка Брнабић је истакла да је стратешка сарадња Србије и НР Кине још једном доказана у борби против корона вируса.

Изразила је захвалност на досадашњој помоћи НР Кине и кинеских провинција, као и на помоћи свих компанија али и на појединачним донацијама кинеских грађана, које су послате Србији како би се изборила са епидемијом корона вируса, саопштила је Канцеларија за сарадњу с медијима, преноси Танјуг.

Football news:

Ronaldo, Messi, van Dijk, Sancho and Lewandowski - in the team of the season according to WhoScored
Maurizio Sarri: Juve are happy to have won perhaps the most difficult championship in the history of Serie A
Aubameyang is close to extending his contract with Arsenal until 2023
Rodri: Hazard is one of the best players in the world
We hit the Manchester United check for Alexis Sanchez: one goal – 11 million euros, a minute of playing time-20 thousand
Pep Guardiola: if Manchester City want to win the Champions League, they need to improve their defensive performance
The Premier League clubs voted against 5 substitutions next season