Serbia

KO JE OVDE LUD? ŠIPTARKA KOJA SLAVI OVK REKLAMIRA SE PO SRBIJI!? Firmi "Beosport" važniji profit nego zaštita zemlje u kojoj posluje

Šiptarska pevaljka i miljenica OVK Dua Lipa, koja je nedavno čestitala samoproglašenoj državi Kosovo godišnjicu takozvane nezavisnosti, osvanula je na reklamama u radnjama srpske kompanije "Beosport" širom Srbije?! Posteri ove osvedočene srbomrziteljke u više od 30 radnji bili su postavljeni i tokom proslave Dana državnosti Srbije, 15. februara.

POBEDA INFORMERA! ŠIPTARKA RITA ORA "proterana" sa bilborda! Povučena reklama pevačice koja podržava OVK zločince

Reklama sa likom Due Lipe, koja malo-malo provocira i iritira srpsku javnost veličajući veliku Albaniju i zločine OVK, našla se i u "Beosportovoj" radnji u jednom od najprometnijih tržnih centara u Beogradu, "Delta sitiju", i to na najupadljivijem mestu, na samim vratima, kuda svi posetioci moraju da prođu.

Reakcija posetilaca

- Prosto mi je neverovatno da tu stoji fotografija žene koja ne propušta priliku da svuda naglasi da je bila žrtva navodnog srpskog terora na Kosovu iako u vreme kosovskog sukoba ni ona ni njeni roditelji nisu bili na Kosovu. Čest sam posetilac "Delta sitija" i baš sam bila pogođena ovim potezom "Beosporta", pogotovu kad sam pre neki dan pročitala da je Kosovu čestitala takozvanu nezavisnost. Pitam se da li bi negde na Kosovu mogla, makar u lokalnom bircuzu, da osvane slika bilo koje naše pevačice, čak i one totalno apolitične. Naravno da ne, jer bi se odmah našla na udaru Šiptara - rekla je naša čitateljka M. N. i pita da li naše firme uopšte vode računa o onome što se zove "marketinški patriotizam" ili im je samo profit bitan.

SKANDALOZNO! Šiptarka Rita Ora smeje se Beograđanima u lice! Tačijeva i Haradinajeva omiljena pevačica na prestoničkim bilbordima!

Informer DN

Ko je Dua Lipa

- rođena avgusta 1995. u Londonu
- Albanka po nacionalnosti
- prvi singl objavila 2015.
- otac joj je pevač Dukađin Lipa, koji je sa suprugom napustio Prištinu 1990.
- 2008. godine se preselila na Kosovo, da bi se 2010. vratila u London

U "Beosportu" su nam rekli da su svesni činjenice da im poster sa likom Due Lipe, inače rođene Britanke šiptarskog porekla, i te kako narušava poslovni imidž, ali da su se i sami našli "u nebranom grožđu".
- Dua Lipa je globalni promoter za zimsku kolekciju 2019/2020. engleskog brenda "Pepe džins", čiji smo mi zastupnici. Čim smo dobili reklamne postere, skrenuli smo partneru pažnju da bi zbog njenih izjava i uopšte celokupne političke situacije u zemlji mogli izazvati neželjeni efekat. Zato smo im tražili da nam pošalju "zamenske postere", odnosno reklame sa likom neke druge manekenke. Rekli su nam da ih nemaju i da im je Lipa generalni promoter. Preuzeli smo i iskoristili reklamni materijal koji su nam poslali, međutim, iskreno, i nama su lično zasmetali njeni poslednji istupi i čestitanje takozvanog rođendana Kosovu, tako da ćemo narednih dana sve te reklame izbaciti iz naših radnji - rekla je za "Informer" Snežana Radović iz marketinga kompanije "Beosport".

Informer DN

Izostala kazna

U "Delta sitiju", samo jednom od nekoliko tržnih centara gde "Beosport" ima radnje, rečeno nam je da u nadležnosti njihovog poslovanja nije da se bave "promotivnim licima koje brendovi u našem šoping-molu koriste, niti sa njihovim stavovima i opredeljenjima".
- "Delta siti" kao preduzeće bavi se iznajmljivanjem prostora. Sve radnje u tržnom centru su u obavezi da poštuju Pravilnik koji se prevashodno odnosi na kontrolu i zabranu radnji koje na direktan način ugrožavaju naš rad. Za estetski izgled reklame, slogan i u ovom slučaju promotivno lice nemamo adekvatan mehanizam kojim bismo mogli da kontrolišemo taj sadržaj, pogotovo u slučaju kada ti elementi ne utiču direktno na rad našeg centra ili na kršenje zakona - rečeno je u "Delta sitiju".

I Rita Ora se smejala s bilborda

Informer DN

 

I Lipina istomišljenica,kada je u pitanju Kosovo, albanska pevačica Rita Ora prošle godine osvanula je na 27 bilborda širom Beograda. Rita Ora koja kao i Lipa, inače, javno podržava OVK zločince i poziva na stvaranje velike Albanije, u oktobru 2019. na bilbordima je reklamirala nakit i satove koji se prodaju u radnjama kompanije BPM.
Posle pisanja Informera ova firma je ekspresno povukla fotografije sa svih bilborda.