Serbia

Који брендови су најбољи амбасадори Србије?

Награда је посебна по томе што добитници имају право да на своје производе ставе знак "Најбоље из Србије", као симбол квалитета, поверења потрошача и пословних партнера.

У конкуренцији са великима, своје награде добили су и мали. За ознаку "Најбоље из Србије" борила су се и мала пољопривредна газдинства, али и велике компаније. Један од награђених је и мала фирма иза које стоји 260 година стара породична традиција производње сремских производа. 

"Ово је ветар у леђа нама, малим предузећима, тако да смо изузетно захвални што смо изабрани", каже Бранислав Ивановић из компаније "But & co". 

Од ове године, награђују се и предузећа из ИТ сектора, али и стартапови. Један такав, поред квалитета,  издвојио се и новим приступом.

"Иновативност је број један у нашој култури и то смо кроз наше производе показали потрошачима тако што смо сиров мед пресовали са касијом, малином и осталим додацима и направили један јединствен производ и из Србије га плансирали у свет", објашњава Дарко Мандић из компаније "Happy Honey".

Они производи који постигну успех на светском тржишту посебно су важни, али поред тога је, кажу организатори, битно да они чувају укусе Србиије, производе здраво и представе Србију у најбољем светлу.

"И овим малима ја верујем да представља велики подстрек да се са локалног уздигну на национални ниво, а за ове велике још једна потврда успеха и на крају крајева и квалитета производа", објашњава министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.

Председник ПКС Марко Чадеж поручује "браво за успех".  

"Кажемо браво за успех, одлучност посебност, за квалитет призвода и услуга, за ефикасно и конкурентно пословање. Браво што негујете традиционално и уводите ново и модерно", каже Чадеж. 

Од 2004. године када су први пут уручена признања до данас, више од 340 производа понело је ознаку "Најбоље из Србије".

Football news:

10 years of Suarez's great save: hand saved Uruguay at the 2010 world Cup
Sane signed a contract with Bayern until 2025 (Fabrizio Romano)
Thorgan Hazard will be number 10 for Borussia next season
Simeone on Griezmann's playing time: at Atletico, 3 minutes is very important. We lost the Champions League final like that
Griezmann looks like a parody of himself. Ex-coach of Sociedad about Antoine in Barca
Hakimi spent the super season in Dortmund, belonged to Real Madrid, and ended up at Inter
Undress and have dinner with us. Karembeu about how the players of Real Madrid joked Casillas