logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

Кривичне пријаве против митрополије и Влада Георгиева

Црногорски покрет поднио је кривичну пријаву Врховном државном тужилаштву против Митрополије црногорско-приморске и певача Влада Георгиева.

Црногорски покрет да су пријаву поднели због кривичних дела против уставног уређења и безбедности Црне Горе и кривичнога дела изазивања националне, расне и верске мржње.

На манифестацији "Трг од ћирилице" у Херцег Новом, током концерта "За наше Косово и Метохију" Георгиев је певао "Тамо далеко" и "Црна Гора и Србија то је једна фамилија", подсећа РТЦГ.

"На концерту су се иступима говорника, подржаних организованим клерофашистичким дивљањем масе хулигана, вријеђали Црногорци и Црна Гора и призивала окупација земље. Изводиле су се пјесме ‘Тамо далеко‘ и ‘Црна Гора и Србија то је једна фамилија‘, које су особеном интерпретацијом певача Влада Георгиева, мијењањем одређених ријечи, сугерисале да су дјелови Црне Горе Србија и да је Црна Гора подређена Србији", поручују из Црногорског покрета.

Кажу да је "познато да је Владо Георгиев, изводећи пјесму ‘Тамо далеко‘ по Србији, пјевао стихове ‘Тамо далеко далеко, далеко крај мора, тамо је Херцег Нови, тамо је Србија‘".

"Овај пут је пјевајући о Србији ‘крај мора‘, јасно, у прегријаној националистичкој атмосфери, асоцирао на наведене стихове у којима се Херцег Нови смјешта у Србију, јер се у оригиналном тексту пјесме каже ‘далеко од мора‘", стоји у саопштењу Црногорског покрета.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO