Serbia

Kula i američki Atis potpisali memorandum: Posao za 160 ljudi, prosečna plata 1.500 evra

Kula -- Opština Kula potpisala je Memorandum o razumevanju sa kompanijom Attis Industries čije je sedište u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ilustracija: Depositphotos/Kris

Ilustracija: Depositphotos/Kris

Američka kompanija zainteresovana je za izgradnju i otvaranje novog proizvodnog pogona u našoj zemlji.

Firma posluje u tri oblasti, proizvodnji biogoriva, tehnoloških inovacija u tom sektoru, kao i u oblasti zdravstva.

Plan kompanije je da investira između 60 i 80 miliona evra u periodu od 24 meseca od momenta dobijanja svih neophodnih dozvola, a prosečna zarada u fabrici, kako se navodi, trebalo bi da iznosi oko 1.500 evra.

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić je rekao da je zainteresovanost kompanije, koja je postojala od ranije, ostvarena potpisivanjem Memoranduma.

"U ceo posao je bilo uključeno Ministarstvo poljoprivrede, lokalna samouprava i Razvojna agencija Vojvodine kao partnerska organizacija koje će i ubuduće biti značajna za realizaciju svih investicija", rekao je Miljanić, navodi se na sajtu Opštine.

Kako se navodi, Vanesa Begeto, zastupnica kompanije Atis, rekla je da su razmatrali nekoliko lokacija u Evropi i našli ekonomski razvijenu zemlju, koja odgovara investiciji koju planiraju da ulože.

Ona je dodala je plan da zaposle oko 160 ljudi koji će biti u samom procesu i koji će sortirati sirov materijal, a da se planovi za početak gradnje mogu očekivati u narednih šest meseci, nakon čega će im trebati 18 meseci da izgrade sve što je potrebno.

Memorandum su juče potpisali Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula i Vanesa Begeto, zastupnica kompanije Atis. Potpisivanju su prisustvovali i Nikola Žeželj, direktor Razvojne agencije Vojvodine i Jelenković Željko, predstavnik kompanije Atis.

Football news:

Кад Cadiz returned to La Liga after 14 years
Pioli about 2:2 with Napoli: One point is a good result
Gattuso on Milan's penalty: the Rule needs to change. Jumping with your hands behind your back is another sport
Milan will offer 25 million euros for Celtic defender Ayer
Klopp on plans: Four years at Liverpool. After that, I want to do nothing for a year
Rogers Pro 1:4 with Bournemouth: Leicester play well only 45 minutes after the break
Inter and Roma are Interested in Garay