logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

LUKAŠENKO JE JEDINI ŠEF DRŽAVE KOJI JE DOŠAO U SRBIJU TOKOM BOMBARDOVANJA! NATO je upozorio da nije bezbedno, a on se sastao sa Miloševićem dok su padale bombe!

On je izjavio da će ga sa radošću dočekati, i podsetio da predsednik Belorusije nikada nije bio protiv interesa naše zemlje. Na dobre prijateljske odnose Lukašenka i srpskog naroda podsetio je i novinar Alekander Zimovski, koji je u svojim memoarima opisao kako je 1999. godine, uprkos NATO preporukama da ne putuje u Srbiju, on ipak odlučio da dođe na sastanak sa tadašnjim predsednikom SR Jugoslavije, Slobodanom Miloševićem.

- Lukašenko je bio jedini šef države koji je tokom bombardovanja posetio našu zemlju i time pokazao ljubav prema srpskom narodu. Lukašenko jako dobro poznaje našu poziciju i stanje u Srbiji - izjavio je Vučić prilikom dvodnevne posete Belorusiji u junu ove godine.

Na to je podsetio je i novinar, jedan od nekadašnjih lidera Bel-tele-radiokompanije i voditelj programa "Resonance", Alekander Zimovski, koji je u svojim memoarima opisao svoj let za Beograd tokom vazdušnih napada 1999. godine, gde se našao u pratnji predsednika Lukašenka, koji je iz Minska odletio za Beograd kako bi se sastao sa predsednikom tadašnje SRJ Slobodanom Miloševićem.

- Kada smo poleteli iz Minska, sa čuđenjem i dozom straha smo otkrili padobrane ispod svojih sedišta. Ležali su na mestu na kom su obično smešteni prsluci u avionima. Pravi vojni padobrani, pokazali su nam kako da ih pričvrstimo - priseća se Zimovski.

(VIDEO) LUKAŠENKO NAM DAJE "MIGOVE" BRATSKI: Predsednik Aleksandar Vučić otkrio detalje UGOVORA O VOJNOJ SARADNJI!

NATO je i pre poletanja predsedničkog aviona javio da ne može garantovati bezbednost, navedeno je u memoarima, ali se na put ipak krenulo.

ilustracija/Tanjug

Sastanak lidera održan je u rezidenciji nedaleko od Beograda. Razgovori predsednika trajali su oko tri sata, dok su se u pozadini čule detonacije, pojačane zvukom sirena.

(FOTO) U BELORUSIJI KAO KOD KUĆE: Vučić na svečanoj večeri koju je priredio Lukašenko

Predsednik Lukašenko stigao je i da obiđe grad tom prilikom i vidi neke od pogođenih lokacija, naveo je novinar.

- Prilično sablasan prizor kada nema polovine zidova, i kreveta, samo fragmenata neke medicinske opreme, koji vise na ruševinama. Stvarni udar bombe ili rakete izgledao je vrlo depresivno - kaže Zimovski.

Themes
ICO