This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

MALOLETNA ĆERKA TRPELA PAKAO OD RODITELJA U SKOPLJU: Otac je obljibivao, majka je podvodila i na kraju je prodali!

Kako se navodi, u akciji policijske jedinice za suzbijanje trgovine ljudima privedene su tri osobe - otac šestoro dece od kojih su tri maloletne devojčice, majka i muškarac kojem je podvodila svoju maloletnu kćerku.

Precizira sa da je otac, koji je prvosumnjičeni, u dužem vremenskom periodu "vršio obljubu jedne od svojih maloletnih kćerki", dok je drugoosumnjičena "zloupotrebljavajući položaj majke deteta, koje nije napunilo 14 godina, podvodila tu devojčicu trećeosumnjičenom za novčanu nadoknadu".

Majka je, dodaje se, "vodila devojčicu trećeosumnjičenom u njegovu kuću za novčanu nadoknadu od po 2.000 denara (oko 32,5 evra), a nekada i po 500,00 denara (oko osam evra), prinuđavala je da se skida i da sa njim ima seksualne odnose, a ukoliko je dete odbijalo majka je upotrebljavla fizičku silu".

Prema Tužilaštvu, otac je zlouptrebljavajući svoj položaj prodao za 3.000 evra svoju kćerku muškarcu na Kosovu, kojeg je pronašao preko Interneta.

"Nakon što mu je bilo isplaćeno 3.000 evra, devojčica je odvedena na Kosovo zbog sklapanja prinudnog braka. Posle dva meseca ona je došla u goste kod roditelja, a prvoosunmjičeni je nije vratio na Kosovo pravdajući se da je mnogo daleko i nastavio da vrši obljubu svoje maloletne kćerke", navodi se u saopštenju.

Sve troje uhašenih su izvedeni pred sudiju za prethodni postupak skopskog krivičnog suda, koji je prihvatio predlog Tužilaštva za organizovani kriminal Severne Makedonije i odredio im pritvor od 30 dana.

Otac je, kako je saopšteno, osumnjičen za dva produžena krivična dela - "rodoskrnavljenje" i "trgovinu detetom", dok su drugo dvoje osumnjičeni za produženo krivično delo "trgovina detetom".

Po uputama tužioca, maloletnice je zbrinuo Međuopštinski centar za socijalni rad Skoplje, a za krivična dela za koje su se terete osumnjičeni predvidjena je kazna zatovra od najmanje deset godina, odnosno do 12 godina za dela za koje se terete trećeosumnjičeni.

Kurir.rs / Beta, Foto: Shutterstock