logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

Maloletnik tukao konja, "Srbska čast" mu ga oduzela - vaninstitucionalno sprovođenje zakona

“Sada na tvom primeru, ceo tvoj kraj će da ispašta. Ako budete dobri, biće sve okej, ako ne budete dobri i ako se ne edukujete kako treba, svaki konj, svaka životinja biće oduzeta za primer”, govori Bojan Stojković, osnivač “Srbske časti”, 17-godišnjaku iz Niša kome oduzima konja jer ga je ovaj tukao. Stručnjaci kažu da je veoma opasno to što neko sebi daje za pravo da van institucija uzima zakon “u svoje ruke”.

Snimak maloletnika koji tuče konja prethodio je upadu nekoliko članova niške organizacije “Srbska čast” u romsko naselje Crvena zvezda. Oni su celu svoju "akciju" takođe snimali, a na snimku se najpre vidi kako se po kraju raspituju o vlasniku konja, a onda rez na 17-godišnjaka koga sa kauča Stojković “prevaspitava” uz obaveštenje da će mu oduzeti konja, jer se nije dobro starao o njemu.

To je, kako je podvukao Stojković, “poslednja opomena” i to ne samo za njega, već i za čitavo njegovo naselje.

Znači, sada će biti oduzet konj i celo naselje će na tvom primeru da ne može više niko da maltretira nijednu životinju, pogotovu što ta životinja ne može da progovori nijednu reč. Da je ta životinja mogla da ti kaže za*ebi da me udaraš, ti je ne bi udarao, ali nije mogla i ti si nastavio da je udaraš. Znači, ovo je zadnja opomena da ovakva sra*a praviš, jer veći si mangup kad zaštitiš slabije od sebe nego da maltretiraš - rekao je Stojković.

Na kraju video-klipa, vidi se kako “Srbska čast” uz pomoć niške organizacije koja brine o životinjama “Zoo planet” oduzima tuđeg konja.

Dobili smo iz Beograda klip da u Niškom naselju crvena zvezda neko je brutalno Zlostavljao konja ! Posle petočasovne rasprave i svega i svačega konja smo oduZeli za primer svim ljudima koji zlostavljaju nedužne životinje ! U akciii ucestvovali Srbska čast , Tanja Vidergar Vesna Mitic Advokat Nina Krstić Pavle Bihali ZAŠTITI SLABIJE ! Uskoro u tom naselju će se izvršiti EDUKACIJA kako treba da se ponašaju prema životinjama . ZAMOLICU SVE LJUDE DA NE PSUJU U KOMENTarima i NE VREĐAJU NA NACIONALNOJ OSNOVI! U svakom društvu ima loših i dobrih ljudi !

Gepostet von Bojan Stojković am Donnerstag, 12. September 2019

Jedan deo građana na društvenim mrežama, ovaj potez vidi kao “pravu stvar”, dok se drugi pitaju odakle organizaciji "Srbska čast" pravo da ulazi na tuđe posede, uzima tuđu imovinu, sprovodi zakon i prevaspitava, umesto da slučaj prijave policiji.

To što umesto institucija, nevladine organizacije uzimaju zakon “u svoje ruke”, Dragan Đorđević iz Odbora za ljudska prava smatra veoma opasnim.

To što se vidi na klipu je neshvatljivo. Neko daje sebi za pravo da na ovakav način “radi posao” nadležnih službi i institucija. O poruci koja je na ovakav način poslata stanovnicima naselja Crvena zvezda da ne govorimo - ističe Đorđević.

Dodaje i da ukoliko ovo prođe bez reakcije nadležnih institucija može da bude ozbiljan presedan jer bi ovaj incident lako mogao da postane praksa.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO