Serbia

MIRNO, BEZ INCIDENATA! Sedmi dan protesta obeležile manje čarke između nekoliko desetina prisutnih demonstranata! (FOTO)

22.18 Nišlije otišle kući, najavili protest za sutra

Demonstranti u Nišu ostavili su pred vratima Gradske kuće dva poakovanja toalet papira sa natpisima "glasački listići" i "vaše diplome". Time su za danas okončali protest, a novi zakazali za sutra u 19 časova, ispred Skupštine grada.

22.13 U Beogradu građani počeli da se razilaze

Pojedini demonstranti u Beogradu počeli su da odlaze sa platoa ispred Skupštine Srbije. Kako javljaju reporteri "Blica", protesti protiču mirno, bez incidenata, ali i bez ikakvog skandiranja. Prisutna je samo saobraćajna policija na uglu sa Takovskom ulicom i kod Trga Nikole Pašića.

21.38 U Nišu na kratko blokiran kružni tok u Ulici cara Dušana

Građani Niša šetaju već sat vremena centralnim gradskim ulicama u znak protesta. Nakon blokiranja kružnog toka u Ulici cara Dušana nastavili su Obrenovićevom ulicom ka Gradskoj kući, gde se očekuje da završe protestno okupljanje.

21.25 Boško, gde ti je maska?

Demonstranti okupljeni oko Saše Radulovića, nakon čarki sa grupom oko raspopa Antonija, prišla je lideru Dveri Bošku Obradoviću da mi prigovore zašto ne nosi masku. Kako javlja reporter "Blica" retko ko večeras ispred Skupštine ima masku na licu.

21.15 Desničari se posvađali

Nekoliko desničara okupilo se oko raspopa Antonija koji i večeras drži govor. Nakon toga su došli demonstranti koji očigledno imaju suprotstavljene stavove i mišljenja i počeli raspravu.

21.09 Opozicioni političari na protestu

Na protestima u Beogradu, pojavili su se i političari opozicije, poput Marinike Tepić, Boška Obradoviča i Saše Radulovića. 

21.07 Nišlije idu ka Crkvi svetog Luke

Demonstranti su prošli Voždovom ulicom do "Crvenog pevca", a zatim Ulicom vojvode Mišića pored prostorija SNS, ispred kojih nije bilo policije. Kolona se nije zasutavila, već je nastavila ka Bulvevaru Nemanjića.

21.03 Sokovi i pivo

Atmosfera na protestima u Beogradu je mirna, bez ikakvih tenzija, što je motivisalo i da se pojave prodavci hladnih sokova i piva.

20.29 Nišlije krenule u šetnju

Demonstranti u Nišu krenuli su u šetnju centralnim gradskim ulicama. Kako javlja reporter "Blica" oni sviraju u pištaljke i trube, uzvikuju parole i pozivaju Nišlije da im se pridruže.

Football news:

Manchester United presented their away form for the 2020/21 season
Ferdinand on Barca breeding: Bad. They still rely on old-timers
Inter wants Perisic back, even if Conte remains in the team. Bayern hopes to buy the player for less than 20 million euros
Rudi Garcia on Lyon's chances against city: the quarter-Finals showed that the favourites can also be beaten
CSKA agreed a 5-year contract with Fuchs. The transfer is estimated at 7-10 million euros
Ferdinand on Messi at Barca: Will he want to stay, given the results and the team's performance? Does he have time to wait?
I would not be surprised if Pochettino is appointed in less than 3 days. Ex-Barca winger Carrasco on the club's new coach