logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

MOJA KARIJERA BUBNJARA JE ZAVRŠENA! Žika Todorović nikad iskrenije o SUJETI i KRITIKAMA, a onda je spomenuo oca BORU

Glumac Srđan Todorović poslednje vreme mnogo radi i snima.  

Da li vam više prijaju uloge opasnih tipova ili naivnih, dobroćudnih i smešnih likova? - Ovo drugo zato što mi je teško da vidim sebe u ulozi kriminalca, niti moja fizionomija deluje kao da sam neko iz tog miljea, tako da kada god mi ponude takve uloge ja se preznojim i pomislim, šta ću sad novo morati da smislim, a da se ne ponovim.

Kada dobijete ponudu za novu ulogu, šta uvek bude presudno da pristanete: scenario, uloga, kolege sa kojima ćete sarađivati ili honorar? Pre svega me zanimaju uloga i scenario. Kada sam, na primer, od Vasilija dobio ovaj scenario, jako mi se dopao jer je uloga bila meni bliska, pokazala se da je pravi izbor za mene. Prihvatam da radim u projektima koji imaju dobru priču i kada mi likovi daju dovoljno prostora za kreativnost. Novac ne presuđuje u tome da li ću prihvatiti ili odbiti ulogu.

foto: Nebojša Mandić

Pre pet decenija ste se prvi put pojavili na filmu “Ima ljubavi, nema ljubavi”. Da li se nečega sećate sa tog snimanja? - S obzirom na to sam tada imao tri i po godine tada, teško da mogu da se sećam ičega, ali, naravno, mama i tata koji su me vodili na snimanje i bili sa mnom uvek tu prepričavali su mi razne dogodovštine što se može videti i na Jutjubu.

Koliko vam je i dalje bitna kritika koja izađe u novinama i da li se nervirate kada pročitate negativnu kritiku za projekat koji ste radili ili za vašu ulogu? - Naravno da mi je bitna kritika. Svi smo mi pomalo sujetni i svako ko kaže da mu nije bitna kritika - laže. Naravno da ti prija kada nešto uradiš a to prepoznaju drugi ljudi, pogotovu filmska kritika. A što se drugog pitanja tiče - ne, zaista se trudim da se ne nerviram.

Da li ćemo vas ponovo videti u muzičkim vodama? - Teško da ćete me gledati u muzičkim vodama. Ponekad nastupim kao gost kod prijatelja na nekom koncertu sa nekim bendom, ali što se aktivnog sviranja tiče, mislim da je moja karijera bubnjara završena.

Volite li i dalje da gledate tatine filmove? - Naravno da volim. Najomiljeniji mi je “Nacionalna klasa”.

foto: Printscreen

Kurir.rs/Blic/Foto Beta 

Themes
ICO