logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

NAPETO! AMFILOHIJE PORUČIO CRNOGORSKOJ VLADI: Ako ne povučete sramni zakon, rušimo vas! IZ VLADE STIGAO ODGOVOR!

Mitropolit je na sinoćnjoj litiji u Podgorici rekao da ako Zakon o slobodi veroispovesti ne bude povučen, crnogorsku vladu treba srušiti.

- Nijedna vlada se nije birala, niti će biti rušena na litijama, bilo kojim povodom - saopšteno je iz Vlade Crne Gore, objavljeno je na vladinom zvaničnom tviter nalogu.

Vlada se, poručeno je, bira u parlamentu voljom predstavnika naroda izabranih na demokratskim izborima.

- Ustavom je to zabranjeno, a delovanje crkve odvojeno od države, pa će i vlada i svi državni organi odlučno stajati na poziciji odbrane Ustava i zakona, i na njima zasnovanog poretka. Nijedan zakon pa makar ne bio ni odličan ni vrlo dobar - ne uvodi bezakonje nego red i poredak u nekoj oblasti društvenog života - navodi se u reagovanju vlade.

Iz vlade podsećaju građane i vernike i sveštenstvo - da upravo reč Božja zapoveda da se vernik moli za vlast u onom mestu gde živi da bi zbog opšteg dobra i njemu bilo dobro.

- Po pravoslavnom učenju - ko se protivi zakonu, protivi se i Božjem poretku. Na kraju, žalimo što i ovom izjavom Mitropolit još jednom pokazuje da se ne drži Ustava, već neodržive pozicije da je Crkva iznad države iako je Crna Gora demokratska i sekularna država. A za očekivati je da bude verski poglavar kojeg upravo ova vlada drži za svog legitimnog sagovornika - poručuju iz vlade.

Dodali su da ostaju posvećeni dijalogu sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom u cilju punog razumevanja Zakona, njegove bolje implementacije i stvaranja uslova za potpisivanje temeljnog ugovora.

- Najmanje toliko očekujemo i od mitropolita Amfilohija - naveli su iz vlade.

Sve o dešavanjima u Crnoj Gori pročitajte OVDE.

Themes
ICO