Serbia

NARODNA STRANKA NEĆE VIŠE U SZS: Jeremić i Jovanović zaratili zbog Đilasa

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić i jedan od njegovih čelnih ljudi, potpredsednik stranke Nikola Jovanović, ozbiljno su zaratili prekjuče na sednici Gradskog odbora i to zbog Saveza za Srbiju, čiji je neformalni lider Dragan Đilas.

Kako saznajemo, od izvora iz vrha Jeremićeve stranke, on je insistirao da se glasa za to da se rasformira odbornička grupa Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda, čemu se Jovanović usprotivio.

foto: printscreen

- Cela sednica je bila u znaku rasprave da li je potrebno jedinstvo opozicije u prestonici ili su ostale stranke samo teg Narodnoj stranci. Tu je došlo do neslaganja jer je Jeremić insistirao da je za njihovu stranku bolje da ide samostalno, dok je Jovanović tvrdio da samo zajednički nastup šalje dobru poruku Beograđanima, i to godinu i po dana pred gradske izbore - otkriva naš sagovornik.

Dodaje i da je Jeremić tvrdio da je SZS bukvalno omča oko vrata Narodnoj stranci.

- Jovanović je pak bio uporan u tvrdnji da je izlaženje iz zajednice opozicione grupe samoubistvo i u potpunoj suprotnosti sa svime što je dosad rađeno. Podela je bila tolika da je Jeremić na kraju morao da spoji glasanje o izlasku iz odborničke grupe sa glasanjem poverenja njemu kao predsedniku stranke. Zato je i pomerena sednica Glavnog odbora jer se intenzivno lobira u čitavoj stranci za samostalan nastup u Beogradu, a i šire - kaže sagovornik Kurira.

foto: Zorana Jevtić

Naš izvor naglašava da podržava predsednika i da je uveren da je Narodna stranka spremna da samostalno nastupa, ali da je nesporno da je Nikola Jovanović neko ko je vukao stranku u najtežim momentima, pogotovo u vreme vanrednog stanja, kao i da je novo lice i neko ko je uradio najviše za Beograd.

Ova situacija samo je podgrejala priču da Jovanović mnogo bolje sarađuje s liderom Saveza za Srbiju Draganom Đilasom, nego li s Jeremićem, pa da čak razmatra mogućnost da pređe u Đilasovu Stranku slobode i pravde. Ipak, do zaključenja ovog broja nismo uspeli da stupimo u kontakt s Jovanovićem.  

Foto/Source:Dado Đilas, FB Printscreen/ E. K.

Football news:

Barcelona believes that Messi will be fit for the 1/4 final of the Champions League, despite being bruised in the match against Napoli
Nagelsmann on rejecting Real Madrid in 2018: I Didn't think going there was the right move
Ole Gunnar Solskjaer: We will see a better Pogba in the coming seasons. He is approaching the peak
Lothar Matteus: Bayern need to make a lot of mistakes to lose to the current Barca
Pedro said goodbye to Chelsea: it Was an honor to play for the club and be a member of a big family
Tammy Abraham: Lewandowski is the best striker in the world
Dinamo Brest will play Astana, Celtic will play CR Reykjavik in the 1st round of Champions League qualification