This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

NEMAČKA POSLANICA PROTIV VELIKE ALBANIJE! Fon Kramon: Nisam za prekrajanje granica i spajanje država!

Nemačka poslanica iz redova Zelenih u Evropskom parlamentu i izvestilac EP za Kosovo i Metohiju Viola fon Kramon navela je da nije na njoj da predlaže šta nova ministarka spoljnih poslova Nemačke, Analena Berbok, treba da kaže Vladi Srbije.

“Analena je dovoljno pametna da i sama prouči sadašnju unutarpolitičku situaciju i da će samim tim doneti odgovarajuću procenu”, rekla je ona i dodala da koalicioni sporazum kojim je formirana vladajuća većina u Nemačkoj u velikoj meri stavlja Zapadni Balkan u centar pažnje.

Na pitanje o zamerkama zbog toga što nije reagovala na izjavu privremenog premijera Kosova i Metohije Aljbina Kurtija o ujedinjenju Kosova i Albanije, kazala je da je protiv spajanja država.

“Uvek sam i uvek ću biti protiv prekrajanja granica, u tom smislu ja sam bila jedina koja je kritikovala Kurtija što je glasao u Albaniji”, rekla je Viola fon Kramon.

Upitana kakve to tačno posledice može da ima po odnos Nemačke i Srbije u budućnosti, odgovorila je da joj je teško da to kaže jer nije deo nemačke vlade.

Kurir.rs/N1/Kosovo-online