Vrhovni sud RS privodjenje aleksandar-bulatovic-sasa-vidovic-foto-n-moraca-2 Foto: Nikola Morača / RAS Srbija

Poslušajte vest preko audio fajla

U Vrhovnom sudu Republike Srpske završeno je ročište optuženima za ubistvo Miroslava Lazarevića koje su pratile nezapamćene mere obezbeđenja.

Tokom ročišta Republičko javno tužilaštvo je zatražilo da optuženi Aleksandar Bulatović i Saša Vidović budu osuđeni na kazne dugotrajnog zatvora, odnosno 25 godina. Istovremeno advokati optuženih zatražili su ukidanje prvostepene presude i puštanje optuženih na slobodu, piše Srpskainfo.

Odbrana je tokom postupka istakla da u ponovljenom suđenju optuženima nisu otklonjene bitne povrede odredaba krivičnog postupka, a zbog kojih je Vrhovni sud RS u oktobru 2018. godine ukinuo presudu Bulatoviću i Vidoviću.

Okružni sud Banjaluka je u ponovljenom postupku, u septembru prošle godine osudio Bulatovića i Vidovića na 37 godina robije zbog ubistva Miroslava Lazarevića u oktobru 2016. godine u Istočnom Sarajevu.

Okružni sud u Banjaluci osudio je Bulatovića na 18 godina, a njegovog saučesnika Vidovića, koji tada nije prisustvovao izricanju presude, na kaznu od 19 godina robije.

Ubistvo

Dok se vozio “golfom 7” ubice su Lazarevića presrele u Beogradskoj ulici ukradenim terencem BMW X5 i prema njemu ispalili 24 hica iz automatske puške, kalibra 7,62 milimetra. Lazarević je pogođen sa više hitaca i na mestu je ostao mrtav.

Posle zločina optuženi su pobegli prema Sarajevu i pored zgrade u Aleji lipa su zapalili ukradeni BMW.

U vozilu su ostavili pušku i dva okvira puna metaka, koji su izgoreli. Usled plamena 26 metaka se aktiviralo čime su ugrozili živote dve devojke koje su bile u stanu u prizemlju zgrade.

Od plamena su popucali prozori i izgorela je stolarija na sobi stana Jasmina Ć. i oštećena su vrata na garaži Nedžada K. Ubrzo nakon ubistva uhapšeni su Bulatović i Vidović.