Serbia

NI PRORUSKI, NI PROSRPSKI, VEĆ... Krivokapić stavio tačku na medijske spinove! (VIDEO)

Krivokapić je u intervjuu za sarajevsku televiziju "Fejs", na pitanje da prokomentariše izjavu Ðukanovića za tu televiziju da će Crnu Goru braniti svim sredstvima, "ako treba i iz šume", rekao da je vreme šuma bilo 40-ih godina prošlog veka", i "da nikome normalnom ne pada na pamet da se u Crnoj Gori vraća u šume i da iz šuma rešava probleme koji su zajednički".

- Nisam ni proruski, ni prosrbijanski. Ja sam procrnogorski, moja tradicija bitisanja na ovim prostorima vezuju moje porodice do današnjeg dana za ovaj prostor - rekao je Krivokapić.

PANIKA U CRNOJ GORI! KORONA IM STIGLA IZ OVE ZEMLJE, NIJE SRBIJA!

OTVORENO PISMO MARKA MILAČIĆA MILU ĐUKANOVIĆU: Svaki kamen koji ste bacili na Boga, pao je pravo na vas, HTELI STE DA NAGAZITE SVETOG VASILIJA OSTROŠKOG...

Na ovim prostorima se i danas nameće da je najvažnije nacionalno pitanje, rekao je Krivokapić i dodao da u ovom trenutku nije bitno kako se on izjašnjava, iako je, kako ističe, "to rekao nekoliko puta".

On navodi da ga pobeda opozicije na parlamentarnim izborima nije zatekla, ali da mnoge jeste.

- Moj prvi izlazak pred medije je bio ''režim je pao'' i uporno sam insistirao na izuzetnoj izlaznosti koju su građani shvatili kao meru potrebnog odziva da bi napokon sve ono što je ova vlast činila, preko noći promenili - rekao je Krivokapić sa saravesku televiziju "Fejs".

Krivokapić je rekao da ima izuzetnu saradnju sa liderima dve koalicije, sa kojima, kako kaže, priča o budućnosti.

Dodao je da da je jedan sat nakon izbora imao informacije "da se sprema priča da će slavlje koje se priprema, a koje niko nije organizovao, biti takvo da će najviše zastava biti iz Rusije i Srbije".

- Bio sam začuđen. Shvatio sam da se priprema scenario na koji mora jasno da se odgovori, da mi imamo stav koji će kroz tri koaliciona partnera da bude takav da iskažemo da ne učestvujemo u tome, a drugo, da će naš odnos prema budućem delovanju prema Zapadu biti potpuno isti - kazao je Krivokapić.

Na pitanje da li će insistirati da Milo Đukanović podnese ostavku na mesto predsednika Crne Gore, kazao da neće insistirati ni na čemu, "osim što je prirodna mera potreba građana Crne Gore".

- Đukanović je pobedio na tim izborima, kao i na ovim izborima, znamo da je to odraz političke korupcije, koja je toliko izražena i toliko je činjenica koje govore o tome. Ova kampanja je bila vrlo specifična i tiho odrađena od DPS...Nije mera predsednika ili premijera da bude čovjek koji će da zastupa 54 odsto građana, on mora da zastupa 100 odsto građana, bez obzira što to možda nije u interesu njegove partije - rekao Krivokapić.

Kazao je i da sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem "nema nikakve relacije".

- Vučić tokom svog ovog vremenskog perioda do dana današnjeg me nije kontaktirao. Nikada nismo bili u kontaktu, znam ga sa medija, drugačiji kontakt nismo imali. Nije zvao ni da čestita. Znam da sam predvodio ovu koaliciju i da niko iz regiona nije čestitao - rekao je Krivokapić.

Kazao je da mu ni član Predsedništva BiH Milorad Dodik nije čestitao pobedu na parlamentarnim izborima.

- Mislim da je ova pobeda dokaz da mi zaboravimo ta insistiranja na nacionalnim prizvucima i merama koje nas sukobljavaju. Treba da tražimo puteve saradnje. DPS niti je do sada bila demokratska, niti je bila socijalistička. To je bila diktatorska partija, ona je imala samo fini prizvuk, imala je prizvuk nastavka socijalnih elemenata, a najveća socijalna nepravda u regionu izražena je u Crnoj Gori - naglasio je Krivokapić.

Football news:

Neymar is most often fouled in the top 5 leagues since the start of the season. Mane - in the top ten
Mbappe is wary of extending his contract with PSG without being able to leave the club
Lucescu says that it was he who first put Pirlo on the field in 1998. This is not quite true
Bruno on the penalty miss: I'm human, it happens. Next goal for sure
Neymar wants to extend his contract with PSG, but the club has not yet started negotiations. The player's entourage is upset about this
Referee Oliver is appointed for the Bayern - Atletico match in the Champions League. He worked on the game Everton - Liverpool
Ex-judge Halsey: I'm surprised Pickford didn't get a red card. He put van Dijk's health at risk