Serbia

NIJE GOTOVO, POJAVILO SE NOVO ŽARIŠTE COVIDA-19! U ovom gradu bukti epidemija, a većina zaraženih je iz jedne kulturne ustanove!

Ovaj podatak je uneo dodatni nemir među građane, uprkos činjenici da je pandemija na području čitave Srbije u zalasku. Prema mišljenju epidemiologa ovo jasno ukazuje da su se građani u pojedinim sredinama uz normalizaciju života i vraćanjem na svoja radna mesta opustili, pa je to upravo i razlog povećanja broj zaraženih osoba. 

To se pokazalo kao mogući scenario jučerašnjim povećanjem broja inficiranih lica u Opštini Zaječar.

Iako su svi novoregistrovani Zaječarci uglavno osobe mlađe životne dobi i potpuno asimptomatski pacijent , zajedno sa članovima porodica i kontaktima stavljeni su pod strogi zdravstveni nadzor. U Zavodu za javno zdravlje u Zaječaru kažu da se radi većinom o zaposlenima u ustanovi NPTK "Zoran Radmilović".

20 ZARAŽENIH ZA 3 DANA Korona se ne predaje u još jednom gradu u Srbiji

Međutim, prema saznanjima iz Štaba za vanredne situacije u Zaječaru, radnici Narodnog pozorišta nisu obavljali svoje svakodnevne obaveze od uvodjenja vanrednog stanja, pa je mogući uzrok infekcije jedino individulanim međusobnim kontaktima .

Ovako nagli porast broja inficiranih lica koji su bez simptoma i tipične kliničke sike koja ukazje na virus COVID 19 ukazuje da je kod građana izostala disciplina, poštovanje zaštitnih mera i socijalne distance, napominju epidemiolozi. Tako da će jedna od narednih mera Štaba za vanredne situacije u Zaječaru biti veća ažurnost sanitarne i komunalne inspekcije kao i organa Unutrašnjih poslova u pogledu pojačanja kontrole građana kada su zaštitne mere u pitanju.

Football news:

In Serie A, after the restart of the season, they will play every day
Hennessy on Havertz in Bavaria: I can't imagine that right now
Real and Arsenal joined the fight for Havertz. Bayer will not sell it for less than 80 million euros
Wife of Ukrainian football player Morozyuk: It's a lie that men are polygamous and women are not. This society imposes
Kylian Mbappe: Winning the Champions League with PSG is something special. Personal awards will be a bonus
Lothar Matteus: flick is a bit like Heynckes and Hitzfeld. He can work with the stars
The President of Rennes expects Kalavinka will not go away in the summer. The midfielder wants to buy real