Serbia

NIJE HTEO DA PLAĆA REKET Poznatom ugostitelju u Vranju zapaljen automobil, napadači tražili 50 EVRA da ne dolaze

U noći između četvrtka i petka ispred porodične kuće napadnut je poznati vranjski ugostitelj Miša Stojmenović.

Trojica napadača su nasrnula na njega metalnim šipkama, a zatim mu ubacili zapaljenu baklju u automobil. Na sreću, Stojmenović nije povređen teže, dok je automobil u potpunosti oštećen.

On je, za "Novosti", rekao da strahuje za svoj život i živote članova porodice, kao i da je jednog napadača prepoznao. Motiv za njega nije dilema, jer, kako kaže, sve mu se ovo desilo zato što je odbio da plaća reket.

U Osnovnom javnom tužilaštvu objašnjavaju kako je Stojmenović napadnut, a "Novostima" je potvrđeno da se intenzivno radi na rasvetljavanju slučaja.

Šipkama krenuli na Stojmenovića

Napadači su sačekali oštećenog i kada je parkirao svoj "mini moris" šipkama su krenuli na njega. Kada je pokušao da se vrati u vozilo i udalji sa lica mesta, jedan od napadača razbio je prozor na Stojmenovićevom vozilu i ubacio zapaljenu baklju. Oštećeni je uspeo da napusti vozilo koje je potom u potpunosti izgorelo - objašnjavaju u Tužilaštvu.

Vlasnik kafića je naveo da se u vozilu nalazio njegov mobilni telefon, kao i novac, koji su u požaru izgoreli. Za ovaj list kaže da napadači na njega ne prezaju ni od čega, o čemu svedoči da su na njega nasrnuli ispred porodične kuće.

- Već desetak dana dobijam poruke od njih. Ne želim da plaćam reket i to me je skupo koštalo. Imao sam u telefonu poruke koje sam dobijao. Sve sam prijavio policiji. Sada ću Tužilaštvu predočiti sve detalje. Znam da dosta vlasnika kafića plaća reket. Tražili su mi 50 evra samo da ne dolaze. Ja sam odbio to da platim - kaže Stojmenović i dodaje da je jednog od napadača prepoznao.

Zamenik tužioca naložio je policiji da uzme snimke sa nadzornih kamera i da nastave rad na otkrivanju zasada nepoznatih izvršilaca koji se terete za izazivanje opšte opasnosti i ugrožavanje sigurnosti.

Lažna obećanja

U Vranju kolaju priče da grupa mladića naplaćuje ugostiteljima "reket" na ime nekakvog obezbeđivanja objekta, a ukoliko se "zaštita" ne plati, onda oni sami izazivaju nerede u lokalima i zadaju glavobolje vlasnicima. Nezvanično, mnogi od njih pristaju da plate određenu sumu novca kako ne bi imali posla sa huliganima.

Tukao dvojicu izgrednika

U januaru 2019. u javnosti se pojavio snimak na kome Stojmenović i njegov prijatelj tuku dvojicu mladića. On je tada ispričao, za "Novosti", da su im ti momci demolirali kafić, pretili zaposlenima, a jedan od njih je imao i nož.

Football news:

It's time to learn the names of new Borussia heroes. Now there are 17-year-old boys making goals
Paulo Fonseca: it's Important to bring Smalling back to Roma. We have only 3 Central defenders
Arteta about 2:1 with West ham: Arsenal made life difficult for themselves with losses, but they fought and believed in victory
Palace midfielder Townsend: Could have beaten Manchester United with a bigger difference. We had moments
Philippe Coutinho: I am motivated and I want to work hard to make everything work out well on the pitch
Torres on Chelsea: I Thought I could remain a top player, but I was unstable. Although there were enough successes
Neville on the broken penalty against Manchester United: an Absolute disgrace