Serbia

Niški Štab naložio "Pčelici" da medicinske sestre pošalje na ispomoć u Klinički centar

Dvadeset negovateljica iz prve grupe Javno predškolske ustanove Pčelica od juče je u ispomoći u KC Niš po naredbi gradskog Štaba za vanredne situacije. Iz Pčelice navode za one sestre koje su otišle da su se dobrovoljno prijavile, kao i da one neće biti raspoređene na klinikama koje su u kovid sistemu.

Na jučerašnjoj vanrednoj sednici gradskog Štaba, koja je održana u užem sastavu, a na čelu sa gradonačelnicom Sotirovski naređeno je i da preostale dve grupe od po 20 negovateljica idu na ispomoć u narednom periodu. naredba Naredba gradskog Štaba važi od prethodnog dana; foto: Grad Niš

Da JPU "Pčelica" Niš uputi prvu grupu od 20 negovateljica kao ispomoć u KC Niš počev od 27.11. 2020. godine… - piše u naredbi Štaba.

Ova odluka se nije odrazila na dalji posao, jer navode iz Pčelice, rad sa decom se odvija nesmetano u svih 26 vrtića.

U KC su poslate medicinske sestre, naravno ne sve, deo njih, a ne vaspitači. Medicinske sestre rade sa decom u jaslenom uzrastu, a broj dolazeće dece u jaslenim grupama na nivou ustanove je, trenutno, manje od 200 – navode iz ove ustanove.

Kažu da su medicinske sestre želele da pokažu kao i prošlog puta humanost i pomognu svima kojima je pomoć potrebna. predškolsko Iz "Pčelice" kažu da se rad sa decom u svim vrtićima odvija nesmetano; foto: A. Kostić

Medicinske sestre koje su otišle kao ispomoć su se dobrovoljno prijavile… biće raspoređene na klinikama koje nisu u kovid sistemu – poručuju iz "Pčelice".

Inače, u prvim mesecima epidemije zbog velikog broja zaraženih koronom u Gerontološkom centru u Nišu, koji su bili na lečenju u novoj zgradi Kliničkog centra, 15 medicinskih sestara iz Pčelice tada je radilo u kovid bolnici.

Podsetimo, pre skoro dve nedelje ovoj ustanovi je gradski Štab naredio i da u vrtiće idu samo deca čiji su roditelji u obavezi da fizički budu prisutni u svojim firmama, a da za to treba da dostave potvrd poslodavca.

Football news:

Chelsea spent the most in Europe on transfers in 2020. Manchester United - 2nd, Man City-3rd
Zlatan has scored every year since 1999. Yesterday he scored the first goals in 2021
Real Madrid are confident that PSG will demand 150 million euros for Mbappe. Madrid is not ready to pay so much
Arteta on Ozil: It is always sad when such a figure leaves
Alabai will move to Real Madrid in the summer. The contract for 4 years is agreed, the salary is about 11 million euros (Marca)
Stefano Pioli: We will look at the table in April. For Milan, every match is the most important
Zlatan Ibrahimovic: Together with Mandzukic, we will scare the opponents of Milan. He signed a contract