logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

Нова кућа за Ристиће, радост и срећа на дечијим лицима

Срби на Косову и Метохији, посебно они у селима, после 1999. године живе у тешким условима. До посла готово и да не могу да дођу, Албанци им узурпирају земљу, тешко обнављају своје домове. Хуманост на делу показали су у организацији "Срби за Србе". Шесточлана породица Ристић у селу Братиловцу код Косовске Каменице, добила је нову кућу.

Две сестре и два брата. Најстарији Лазар треба да крене у трећи разред.

"До сада сам спавао са братом и мајком. Од сада ћу спавати у новој соби у кревету сам", рекао је Лазар Ристић.

У кући Ристића ново купатило, соба за девојчице, пространа дневна соба са кухињом. Родитељи нису способни да се брину о њима. Бригу о деци преузеће стриц.

Пред њим су међутим нови изазови, јер децу треба школовати.

"Биће ми тешко, овде су зиме сурове, пута нема, током целе године пут није проходан", казао је Новица Ристић.

Не чекајући проходан пут, за кућу Ристића побринули су се хуманитарци из организације "Срби за Србе", на сугестију Епархије рашко-призренске.

"Оно што је најважније је да су деца задовољна и срећна, да су добила неке услове живота који су достојни колико-толико 21. века и велику захвалност дугујемо десетинама хиљада донатора наше организације како из Србије, тако и широм света", рекао је Игор Рашила из организације "Срби за Србе".

Ристићи су од донатора добили и православну икону из Хиландара. Уручио им је бивши кошаркашки репрезентативац Србије Марко Кешељ.

"Крстио сам свог сина у манастиру Дечани. За мене представља велику вредност и велики догађај сваки пут када имам прилику да присуствујем овако неком догађају на КиМ", истакао је Кешељ.

Организација "Срби за Србе" најављује градњу још једне куће. Камен темељац деветочланој породици Савић у Коретишту код Гњилана положиће данас.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO