Serbia

Obradović: Imamo razloga da budemo optimisti

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović bio je optimističan posle dobijanja grupe za Evropsko prvenstvo

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Šampionat "starog kontinenta" održaće se u Norveškoj i Danskoj. od 3. do 20. decembra ove godine.

Rukometašice Srbije igraće u grupi C u norveškom Trondhajmu sa selekcijama Holandije (4.12), Mađarske (6.12) i Hrvatske (8.12).

"Na Evropskom prvenstvu nema lakih i teških protivnika. Sve su to ozbiljne grupe, ozbiljne reprezentacije. Svi se znamo, jedino je Hrvatska mala nepoznanica, ali i njih ćemo imati vremena da upoznamo. Holandija je prvak sveta, Mađarska ozbiljan protivnik. U ukršštanju nas čekaju Norvežžanke, zatim Rumunke, Nemačka i Poljska. Igrali smo sa svima. Imamo razloga da budemo optimisti što se svega tiče, jer je ova reprezentacija pokazala da ima potencijala i da može da se nosi sa svim protivnicima", rekao je Obradović za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Sa selekcijom Madjarske, reprezentacija će odmeriti snagu i na olimpijskim kvalifikacijama u martu naredne godine.

"Ta utakmica će biti uvertira za te kvalifikacije, ako ih bude, jer još uvek ne znamo kako ce i šta će biti. Predsednik IHF je rekao da će biti Svetskog prvenstva za muškarce u Egiptu, nadamo se da ćemo i mi igrati u decembru. Imamo dosta podataka o njima, par mama se vratilo u reprezentaciju posle odsustva, biće to ozbiljna reprezentacija, Igrali smo u pripremi za SP u novembru u Seulu. Promenile su trenera, vodi ih sada dvojac. Videćemo kako će to funkcionisati, ko će tu biti glavni, jer su i njihove trenerske karakteristike različite", zaključio je Obradović.

Football news:

Real need to score 5 points in 3 rounds to win La Liga
Gasperini about the 1/4 final of the Champions League: the Match with Juventus is an imitation of the games with PSG
Courtois played 18 dry games in the La Liga season. Real's record is one game away
Real Madrid won the 8th victory in a row and does not miss 5 matches
There was hardly any contact, and even outside the penalty area. Ex-member of Barca's Board of Directors about real's penalty
Benzema – the first La Liga player to score and assist in all months
The referee of the match real-Alaves injured his ankle and was replaced at half-time