logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

Optužbe za nameštanje nakon 0:7 u Ivanjici

Fudbalska javnost u Srbiji okupirana je visokom pobedom niškog Radničkog nad Javorom u Ivanjici rezultatom 7:0 u utakmici 17. kola Superlige.

Foto: YTSS/ Superliga Srbija

Foto: YTSS/ Superliga Srbija

Radnički je bio vrlo ubedljiv u Ivanjici postigavši 7 golova, od čega čak 5 u drugom poluvremenu.

Atmosfera je bila vrela, kako na tribinama i na terenu, tako i između dva trenera – Milorada Kosanovića i Igora Bondžulića, koji su ušli u verbalni obračun

"Čestitam igračima Radničkog, izvinjavam se našoj publici na prikazanoj igri. Ali... Moram da budem iskren prema sebi i vodim računa šta ću da kažem. Mlad sam trener, danas mogu mnogo da naučim. Valja izučiti školsku igru Radničkog, kako nas je pobedio i nadvisio u svim elementima. Ostaje, ipak, gorak utisak iz prvog poluvremena, odnosa i kriterujuma na terenu" , birao je svoje reči Igor Bondžulić.

Potom je delovalo da je Bondžulić malo izgubio kontrolu i "osuo" paljbu po šefu stručnog štaba Radničkog iz Niša, a dvominutni monolog je završio gotovo sa suzama u očima.

"Ne mogu da prećutim jednu činjenicu. Znamo da komentarišemo, sredom, neću reću gospodin Kosanović, nego kolega, premda sam daleko od kolege sa njim. Pominjemo sredom kakvi su problemi srpskog fudbala, u vidu Brodarca i ostalih stvari, a ovo danas ne komentarišemo, prihvatamo i to je normalno. Subota nam odgovara, sreda nam ne odgovara. Ne znam da li ću doživeti godine koje ima on, ali znam šta ću jesti sredom, a šta subotom. Šta ću da pričam sredom, a šta subotom. Ovo je velika sramota, verovatno ću biti sankcionisan, ali nema veze. Da li je problem srpskog fudbala Brodarac, ili kako se odigravaju ove naše utakmice. I kako se ne odigravaju. Pitao bih ga kako je pre tri godine ostao u ligi, sa jednim klubom, zna se kojim. Da li mu je tada smetao Brodarac? Da li mu je tada odgovarao poredak u srpskom fudbalu, što se tiče vladajuće strukture? Ne bih da se vraćam na utakmicu, mnogo sam nervozan, ne mogu da se iskontrolišem i to je to..."

Nakon svega izrečenog, mladi trener Javora je napustio salu, a Kosanović je prokomentarisao njegove poslednje reči.

"Nisi samo nervozan, nego i i bezobrazan! Užasno! I sram te bilo!", rekao je Kosanović dok je Bondžulić zatvarao vrata, prenosi Žurnal.

Jedan od prisutnih novinara upitao je Kosanovića zbog čega ovo govori, pa je stigao i oštar odgovor.

"Zato što mene optužuje da sam kriv za srpski fudbal? Ne znate šta je rekao, on misli na moj komentar od srede za Zvezdu i sad mene optužuje da sam ovo namestio. Kako god..."

Isti novinar je konstatovao "da je sudija namešten, jeste namešten" što je varnice u sali odnelo na potpuno novi nivo.

"Molim!? Onda ste ga vi namestili. Hoćete da kažete da sam ja namestio sudiju? Pa, to je sad rekao. Sram vas bilo... I ovde trista ljudi, j.... majku 90 minuta. S kojim pravom vi to radite!? Treba da trpim 300 konja na leđima da mi j... mater i oca. Sram vas bilo!? Gde sam došao, bre, u divljinu! Ne znate nijednu lepu reč da kažete...", ljutito je rekao Kosanović dok je ustajao sa konferencijskog stola.

Posle žustre rasprave nakon ubedljive pobede i optužba za nameštanje, konferencija za štampu je okončana jednim oštrim "Doviđenja".

Themes
ICO