Makedonija policija makedonska policija Foto: georgi licovski / EPA;

Pripadnici specijalnih policijskih snaga MUP-a Makedonije u oružanom obračunu ubili su u ponedeljak 38-godišnjeg J. R. žitelja sela Larce kod Tetova na severozapadu zemlje, posle neuspešnog pokušaja hapšenja na osnovu međunarodne i centralne poternice za izdržavanje ukupne kazne zatvora od 26 godina i 10 meseci, potvrđeno je u Skoplju, pišu "Večernje Novosti".

Kada je policija u ranim jutarnjim časovima stigla pred njegovu kuću u pokušaju da ga uhpasi, odbegli osuđenik, odbio je da se preda zasuvši policiju vatrom i ručnim bombama.

Kako je precizirano u saopštenju MUP-a u Skoplju, naoružan automatskom puškom, sa tri okvira municije, karabinom, pištoljem marke TT 7.62 i četiri račne bombe, zaštićen pancirnim prslukom begunac je pokušao ponovo da utekne policiji. No, u žestokoj razmeni vatre begunac je ubijen, javljaju "Večernje Novosti".

U prethodna četiri pokušaja policije da ga uhapsi, begunac je uspevao da pobegne. Protiv njega je u periodu od 2000. do 2016. godine, Osnovnom javnom tužilaštvu podneseno "šest krivičnih prijava zbog počinjenih 16 teških formi krivičnih dela". Između ostalog i za ubistvo, pokušaj ubistva, otmice, protivpravnog lišavanja slobode, nedozvoljenog drženja oružja, teške krađe, razbojništva...