Sneg, Beograd Foto: V.V. / RAS Srbija

Iako smo danas imali prave prolećne temperature, večeras su Beograđane iznenadile pahulje. Naime, u pojedinim delovima prestonice kiša koja je počela da pada, prerasla je u susnežicu.

Građani Košutnjaka, ali i Petlovog i Banovog brda su na društvenim mrežama objavili fotografije uz komentare da su "danas šetali u kratkim rukavima, kasnije pokisli, a sada pada sneg - i sve to u jednom danu".

Za pahulje koje padaju u srpskoj prestonici pojedini korisnici društvenih mreža su šaljivo prokomentarisali da "nit je kiša, nit je sneg... Ili je i jedno i drugo".

Kako javljaju sugrađani, pahulje su se "preselile" i u centralne delove grada, ali i na periferiju Zemuna i u novobeogradske blokove.

U pojedinim delovima grada, uveliko su prekrile automobile i, kako se može videti na snimcima koji su preplavili društvene mreže, nema nameru uskoro da stane.

Najava RHMZ-a Foto: RHMZ / screenshot
Najava RHMZ-a

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda najavili su veću količinu padavina za večeras i naveli da će "na području Beograda kiša u pojedinim delovima grada preći u susnežicu i sneg."

Oboren rekord

Ove godine je oboren jedan neobičan rekord. Naime, u Beogradu se najduže čekalo da padne prvi sneg 1951. godine, prestonica se zabelela te godine 19. januara.

Međutim, večeras ne možemo govoriti o prvom snegu, bar ne dok ne prođe nekoliko sati i vidimo da li će se pahulje zadržati. Već dva puta, krajem prošle i početkom ove godine, pahulje su vejale, ali su se u veoma kratkom vremenskom roku istopile. Da li će tako biti i ovoga puta, ostaje da vidimo.