logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

Počinje prva faza radova na zgradi Doma zdravlja u Prokuplju

Sređivanje fasade, stolarije, rekonstrukcija krova, uređenje klimatizacije, samo su neki od poslova koji će se u narednih 240 dana raditi na zgradi prokupačkog Doma zdravlja u okviru prve faze radova na uređenju i privođenju nameni prostora od oko 30.000 kvadrata, gde će se nakon završetka, u budućnosti preseliti prokupačka bolnica „dr Aleksa Savić“.

Vrednost radova je oko milijardu dinara sa PDV-om koje obezbeđuje Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, a osim beogradske firme "Termomont“ koja se pojavljuje kao nosilac posla, na uređenju zgrade Doma zdravlja radiće još 4 beogradske firme - "Master solar", "EG-MEP optimization“, "DHC Inženjering“ i "WD Concord West“, firma iz Novog Sada "Tront Tex“, lazarevačka firma "Premer Savković agencija" i samostalna radnja za obavljanje geodetskih poslova.

Komisija koja je ranije formirana, izabrala je najpovoljnijeg ponuđača od 3 ponude.

Radi se o jednom od najvećih projekata koji se ikada realizuje u Prokuplju. Kada se završi ova prva, takozvana energetska faza, počeće i druga koja obuhvata opremanje i sređivanje unutrašnjosti prostora, kao i nabavka opreme. Kada se završi čitav posao stanovnici Topličkog okruga će imati jedan od najsavremenijih zdravstvenih centara u ovom delu Srbije. Izvođač će biti uveden u posao već za desetak dana – rekao je gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.

Naglašava da će čitav posao opremanja zgrade Doma zdravlja, gde je planirano da se izmesti prokupačka Opšta bolnica i time ujedini primarna i sekundarna zaštita, a samim tim i poboljšati kvalitet lečenja pacijenata, koštati oko 2,5 do 3 milijarde dinara. potpisivanje

Ugovor sa nosiocem posla, firmom "Termomont“ koju zastupa vlasnik Dejan Burčul, potpisao je gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović u ime Grada kao naručioca radova.

Inače, radi se o prostoru površine od oko 30.000, a od toga korisnog prostora je oko 25.000 kvadrata. Trenutno je u zgradi smeštem prokupački Dom zdravlja koji koristi prostor od oko 6.000 kvadrata.

Themes
ICO