Policija demantuje navode Janka Veselinovića da je nemoguće produžiti elektronski sertifikat 1Foto: FoNet/ Dragan Antonić

„Netačno je da je nemoguće produžiti elektronski sertifikat bez prethodnog zakazivanja termina, da je zbog toga potrebno doći ujutru od 7 do 7.15 časova, kao i da trenutno ne radi elektronsko zakazivanje termina putem portala E-uprava. Istine radi, termini za dobijanje elektronskih sertifikata mogu se zakazati elektronskim putem na portalu, a dnevno je u Policijskoj upravi Novi Sad slobodno ukupno 77 termina“, navela je Slobodanka Osmajić.

Prema njenim rečima, da taj portal radi, najbolje govori činjenica da je za danas putem njega bilo zakazano 29 termina, juče 28, a prekjuče 23.

„Takođe, u zavisnosti od interesovanja građana i raspoloživih kapaciteta, dnevno se izda i veći broj elektronskih sertifikata, od broja mogućih zakazivanja elektronskim putem. Tačnije, i građani koji lično dođu u prostorije Policijske uprave, u bilo koje doba radnog dana, mogu dobiti pomenute sertifikate“, rekla je Osmajić.

Ilustrovala je to primerom da je juče izdato ukupno 97 sertifikata, a elektronskim putem je bilo zakazano svega 28 termina, pa je 69 građana dobilo sertifikat, iako nisu imali zakazan termin putem portala E-uprava.

Podsetila je da u Policijskoj upravi Novi Sad šalteri za izdavanje elektronskih sertifikata, kao i ličnih dokumenata, rade svakog radnog dana od 7 do 21 sat, kao i subotom od 8 do 16 časova.