Serbia

PRE I POSLE KORONE Bolničar je oboleo od virusa, a nakon šest nedelja na respiratoru retko ko bi ga PREPOZNAO (FOTO)

Bolničar oboleo od kovida-19 koji ranije nije patio od drugih bolesti objavio je zapanjujuću fotografiju, koja pokazuje koliko se promenio nakon što je šest nedelja bio priključen na respirator.

Majk Šulc (43) je prošle nedelje otpušten je iz bolnice u Masačusetsu sa čak 25 kilograma manje, nakon što se 57 dana borio sa teškim zapaljenjem pluća izazvanim korona virusom.

Pored aktuelne fotografije, Šulc je na Instagramu postavio i sliku snimljenu pre mesec dana i teško je poverovati da je reč o istoj osobi.

Pre nego što se razboleo sredinom marta Šulc je imao 86 kilograma, vežbao je šest-sedam puta nedeljno i bio je zdrav ko dren, ali nakon što se zarazio korona virusom kapacitet pluća mu se značajno smanjio i ostao je bez trunke snage.

Foto: Mike Schultz / Instagram

- Bio sam tako slab, bio sam očajan zbog toga – izjavio je za "Bazfid njuz".

- Nisam mogao da držim telefon u ruci, bio mi je pretežak. Ruke su mi se toliko tresle da nisam mogao da kucam poruke - dodaje Majk.

Kaže da je izgubio pojam o vremenu i da nije bio svestan da je u bolnici već šest nedelja.

- Mislio sam da je prošlo samo nedelju dana.

Foto: Mike Schultz / Instagram

Šulc, koji radi u San Francisku, ali je došao u Boston u posetu prijatelju, bio je u Majamiju na festivalu posvećenom LGBT zajednici nedelju dana pre nego što se razboleo. Mada se već znalo za kovid-19, još nisu bile uvedene mere izolacije i ograničenja kretanja.

- Znali smo za virus, ali smo mislili: Pa dobro, samo ćemo dobro prati ruke i paziti da ne diramo lice – priča Majk.

Dva dana nakon što su se vratili u Boston, i on i prijatelj su se osećali veoma loše, a kada je Majk počeo da se guši, primljen u bolnicu i odmah priključen na kiseonik.

Šulc je prošle nedelje otpušten iz bolnice. Kapacitet pluća mu se polako povećava i čeka ga fizioterapija.

Foto: Mike Schultz / Instagram

- Nisam shvatao koliko je ozbiljno sve dok nisu počele da se događaju promene - kaže Šulc, koji je podelio sliku da bi upozorio druge.

- Hteo sam da pokažem da bolest može svakoga da snađe, bez obzira na to da li ste mladi, ili stari, da li patite od hroničnih bolesti ili ne.

Football news:

Barcelona for 4.5 million euros will buy 70% of the rights to 19-year-old forward Sao Paulo Maya
Martin Ødegaard: Sociedad wants to get into the Champions League is a dream. It's hard to fight Real Madrid and Barca, but we can fight the rest
Newcastle midfielder Longstaff is close to a move to Udinese. His salary will increase by more than 30 times
Milan defender Duarte was injured. This is the second injury at the club after resuming training
Lyon bought Toko-Ekambi from Villarreal for 11.5 million euros
Porto coach: Matches without fans are like salad without dressing. Without vinegar, oil and salt – not the same
Newcastle defender Yedlin: We do not demand that the lives of blacks are more important than the lives of whites. Just to be treated as equals