Serbia

Predloženo da se škola iz Kamenice ipak pripoji niškoj školi

Još jedna promena predložena je u novoj mreži škola u Nišu, a treća za Osnovnu školu "Stevan Sinđelić" iz Kamenice, koja bi trebalo da se umesto školi u Gornjem Matejevcu pripoji niškoj OŠ "Stefan Nemanja".

Pripajanje i "gašenje" nekih seoskih škola izazvalo je nezadovoljstvo roditelja i dece kada je na ovu temu tek počelo da se priča. Ipak, protesti su delimično "urodili plodom" i odlučeno je da se samo dve seoske škole pripoje većim.

Jedna od onih koja je izgubila status matične je i OŠ "Stevan Sinđelić" u Kamenici, za koju je nedavno odlučeno da se pripoji školi "Karađorđe" iz Gornjeg Matejevca, umesto malčanskoj školi kao što je prvobitno planirano.

Par meseci kasnije, a nakon sugestije Ministarstva prosvete, kako je na Gradskom veću rekla Bojana Stanković iz Sekretarijata za obrazovanje, odlučeno je da škola iz Kamenice ipak bude pripojena gradskoj.

Utvrđeno je da bi trebalo prihvatiti da se Osnovna škola "Stevan Sinđelić" Kamenica pripoji Osnovnoj školi "Stefan Nemanja", umesto OŠ "Karađorđe" u Gornjem Matejevcu. Ta primedba Ministarstva je prihvaćena, izvršena je izmena eleborata o mreži osnovnih škola Grada Niša i sačinjen nacrt koji se upućuje Skupštini Grada na odlučivanje - navela je Stankovićeva.

Podsetimo, škola "Jovan Jovanović Zmaj" iz Malče će primiti izdvojeno odeljenje iz Gornje Vrežine, a škola Vojislav Ilić Mlađi iz Huma pripaja se OŠ “Ivo Andrić”. Kako su nadležni pojasnili to ne znači da se te škole gase i da se za đake zapravo ništa ne menja, jer će i od septembra sedeti u istim klupama.

Football news:

Guardiola lost 3 away games in a row in the League for the first time in his career
About Lautaro Marotta: He has not shown the slightest desire to leave
Conte on 1:2 with Bologna: Inter's Level is much lower than expected
Jurgen Klopp: Liverpool need three points, not a record. You can't break a record if you think about it all the time
Klopp on 2-0 with Aston Villa: Liverpool are successful because they win difficult matches
Mane on 2-0 with Aston Villa: Liverpool deserved 3 points, but you can't expect 4-5 goals against a good opponent
Salah scored 100 (73+27) points in 116 games in the Premier League. Only Shearer reached this mark faster