Predsednik Crne Gore propoveda satansku Crkvu i hoće Crnu Goru da pretvori u demonsku, satansku zajednicu, poručio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije u liturgijskoj besediu Cetinjskom manastiru. „Bezbožnici koji se odriču ćivota Svetoga Petra Cetinjskoga i krštene Crne Gore i svih Crnogoraca, svih Srba kroz vekove, hoće da stvaraju svoje satanske crkve“, rekao je on.

Vladika je ponovio da vlast danas ponovo skreće na bezbožni, satanski, antibožji, antihristovski put.

-To je ono što radi danas vlast u Crnoj Gori, seli Crnu Goru u skotsko mrtvilo, ništavilo, i u isto vreme temelji budućnost Crne Gore na bogoubilaštvu i bratoubilaštvu, na onome što je urađeno ovde u vreme i posle Drugoga svetskoga rata. Na tome temeljiti budućnost Crne Gore to može samo neko ko je izgubio pamet, ko je satanizovan. Oni koji danas upravljaju sudbinom ovog naroda nastavljaju bezbožni, satanski put gonitelja Hristovih, put Pilata, put ondašnjih Jevreja koji su razapeli Hrista, put bezbožnika koji su utamničili Lovćenskog Tajnovidca. Oni tim putem hode odričući se puta kojim je krenuo ovaj narod i prostor još apostolskih vremena pa nastavio do i posle Sv. Save, i nastavio Svetim Petrom Cetinjskim Čudotvorcem i Petrom Lovćenskim Tajnovidcem. Odričući se toga puta koji vodi u život večni, kao i ćivota Sv. Petra Cetinjskoga, i pljujuću u suštini na Svetoga Petra Lovćenskog Tajnovidca, niko od njih, pa ni predsednik Crne Gore, praktično do danas, nije došao u ove dane da uzme blagoslov od Svetoga Petra Cetinjskoga, jer on za njih ne predstavlja ništa, rekao je mitropolit.

Mitropolit Amfilohije ocenjuje da predsednik hoće Crnu Goru da ponovo povedebespućem. On je ipak izrazio nadu da će doći vreme da se Sveti Petar lovćenski tajnovidac izvadi iz tamnice Franje Josifa i njegovoga kaplara, koji su, svako u svoje vreme, srušili crkvu na Lovćenu i oskrnavili kosti ovog Božijeg ugodnika.

- I danas u ovo naše vreme ovde se nastavlja to delo Franje Josifa i njegovoga kaplara. I taj put kojim su oni hodili se proglašava za put Crne Gore a to nije put već bespuće. To je satanski, demonski put koji razara i otuđuje ljude i narod od onoga puta koji vodi u život večni. To je put smrti, put ništavila. Istinska, prava Evropa nije Franja Josif, ni Napoleon, ni Hitler i njihovi duhovni i moralni naslednici, nego Evropa apostola Petra i Pavle, to je put svetih velikih episkopa rimskih Klimenta i Grigorija Dvojeslova, Benedikta Nurskijskoga, Sv. Franje Asiškoga, Evropa Šekspira i Danteta. To je Evropa, istinska, prava, to su evropske vrednosti. Franja Josif, je tiranin i nasilnik, i kaplar koji je nastavio njegovo delo i razorio sveštenu Crkvu Svetoga Petra Lovćenskoga Tajnovidca i utamničio njegove mošti u onaj paganski mauzolej, nisu evropske vrednosti a da nažalost njima sada hodi Crna Gora - zaključioje mitropolit Amfilohije.