Serbia

Preminulo 7 korisnika Doma za stare "Trem", u KC Niš na lečenju i dalje njih 12

Svi hospitalizovani korisnici Doma za stare “Trem” u Donjem Dušniku kod Gadžinog Hana i dalje imaju COVID-19, kao i 1 zaposleni, koji je u kućnoj izolaciji, navodi se u izveštaju Instituta za javno zdravlje u Nišu. Od posledica virusa preminulo je 7 korisnika, a od 19 zaposlenih četvoro njih imali su pozitivan nalaz, dodaju iz IZJZ.

Da nema novih korisnika ovog Doma sa simptomima akutne respiratorne i crevne infekcije, kažu iz Instituta i dodaju da svih dvanestoro korisnika koji su hospitalizovani i 1 zaposleni koji je u kućnoj izolaciji i dalje boluju od virusa korona.

Zvaničan broj ljudi iz “Trema” koji su preminuli od korone je 7, pri čemu su, kako navode u IZJZ, još 2 korisnika preminula u Domu.

Do sada je preminulo 9 korisnika, od toga 7 u Kliničkom centru Niš koji su bili pozitivni na novi korona virus. Naknadno smo saznali da su dva korisnika preminula u Domu, 16. i 17. jula. Nisu bili testirani na novi korona virus - navodi se u izveštaju.

Među preminulima nema zaposlenih iz Doma za stare u Donjem Dušniku koji su bili testirani pozitivno na virus korona, objašnjavaju iz Instituta.

U ustanovu su vraćeni samo korisnici kojima je stanje stabilno i koji su negativni na ovaj virus, navodi se u izveštaju IZJZ.

Do danas, 5. avgusta, sa lečenja je otpušteno 11 korisnika - dodaju iz Instituta.

Podsetimo, informacija da je virus korona ušao je u Dom za stare “Trem” u Donjem Dušniku pojavila se 16. jula u izveštaju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Football news:

Braithwaite recovered and included in the Barca squad for the game with Celta, Firpo - out of the application
Barcelona will buy Depay if Dembele leaves. Contract with Lyon striker agreed
The first black captain in the history of Chelsea, Paul Elliott can join the FA Board
Manchester United have opened talks with Barca over Dembele. The club has already contacted the player's agents
Antonio Conte: I like to watch Inter play. We attack, create chances, but we need balance
Cuman about VAR: Disputes are everywhere. I do not know when a hand play is a foul and when it is not. Many different Interpretations
Mourinho about alli: I would have understood if I didn't have enough motivation, but it turned out exactly the opposite. Respect him