Serbia

Preporuka magazina "Forbs" - Niš jedan od gradova koje treba posetiti nakon pandemije

U preporukama magazina Forbs među 5 zemalja koje preporučuju čitaocima da posete nakon pandemije našla se i Srbija, a autor osim banja koje preporučuje za opuštanje piše da treba videti i istorijski bogate i važne gradove, među kojima je i Niš, rodni grad rimskog cara Konstantina.

Iz Turističke organizacije Srbije su saopštili da je Srbija u vrhu Forbsove liste zemalja koje treba posetiti, a autor teksta piše da je za one koji traže zaista jedinstveno iskustvo, idealno da posete našu zemlju.

Preporuke autora su da u Srbiji turisti treba da posete banje bogate prirodnim toplim izvorima, za koje kaže da su svetske klase i da privlače posetioce širom Evrope, a izdvaja Vrnjačku i Ribarsku banju kao mesta za opuštajući odmor.

Pored umirujućih izvora, Srbija je bogata i istorijski važnim gradovima - od Niša, rodnog mesta rimskog cara Konstantina Velikog, do Novog Sada, grada na severu, koji je dobio nadimak Atina Srbije - piše autor teksta.

Takođe smatra da nijedno putovanje u Srbiju nije potpuno bez posete Beogradu, za koji piše da je kao jedan od najstarijih evropskih gradova prepun arheoloških ostataka i nalazišta, ali ima i bogatu ponudu tradicionalne hrane i pića.

U tekstu se takođe ističe da zbog pandemije putovanja trenutno nisu preporučena, ali da zbog najavljene vakcine treba razmišljati o tome. Zato turistima koji su već obišli predele zapadne Evrope autor preporučuje da posete neku od zemalja u ostalim krajevima, za koje kaže da obiluju prelepim prirodnim bogatstvom i fascinantnom istorijom, a osim Srbije na spisku su i Letonija, Slovačka, Crna Gora i Moldavija.

Football news:

Inter will change the logo and name for the 113th anniversary of the club in March
Jorge Valdano: With Ronaldo gone, Real Madrid are missing a goal for the match. Now there are no goalscorers
The decision on the period of suspension of Messi will be made on Tuesday
Vidal on the Juve logo kiss: It was a demonstration of love for Chiellini
Jurgen Klopp: The most important thing for Liverpool is to get into the Champions League. This season is a difficult fight for the top 4
Total dominance of Inter over Juve: Conte destroyed Pirlo, and Vidal - Rabiot
Jovic on the double in 28 minutes: Couldn't have imagined a better return. I hope this is just the beginning