osnovni-sud-brčko Foto: Cvijeta Kovačević / RAS Srbija

Sud u Brčkom odredio je jednomesečni pritvor DŽ.I. (50), osumnjičenom da je pre tri dana u ovom gradu pokušao silovati 79-godišnju staricu u njenoj kući.

Pritvor osumnjičenom određen je zbog opasnosti da će ponoviti ili da će dovršiti pokušano krivično delo.

-Tužilaštvo Distrikta sprovodi istragu protiv Dž.I. zbog sumnje da je 26. novembra oko 17 časova u njenoj kući u Brčkom, pokušao prisiliti na polni odnos M. Đ., rođenu 1940. godine. Sumnja se da je Dž.I. , nakon što je u alkoholisanom stanju i s kapuljačom na glavi kroz otvoren prozor ušao unutra, žrtvi zadao više udaraca po glavi i telu savladavši tako njen otpor. Osumnjičeni je zatim pokušao da ima polni odnos s njom, a kada nije uspeo naterao ju je na bludne radnje preteći da će je silovati i zaklati, u čemu su ga sprečili pripadnici Policije Brčko distrikta BiH - navodi se u naredbi o sprovođenju istrage, piše Klix.

Tužilaštvo je bez odlaganja podnelo predlog Osnovnom sudu Distrikta da mu se odredi pritvor zbog opasnosti da će ponoviti ili da će dovršiti pokušano krivično delo. Postupajući po tom predlogu, Osnovni sud je odredio pritvor osumnjičenom u trajanju od jednog meseca.