Serbia

Priča o Maradoni, Del Potru i Zagrebu – "Ne, čoveče, ne" VIDEO

Legendarni Dijego Armando Maradona i argentinski teniser Huan Martin del Potro bili su veliki prijatelji.

O njihovom odnosu pisao je Sebastijan Torok u knjizi o "Divu iz Tandila".

On je u poglavlju "Reč od ’Desetke" preneo priču Maradone, u kojoj on opisuje "kako je Del Potro osvojio srca Argentinaca".

Dejvis kup reprezentacija te zemlje je 2016. godine u Zagrebu osvojila jedinu titulu u istoriji, a jedan od onih koji je bio prisutan u prestonici Hrvatske tokom tog finalnog vikenda bio je Maradona.

"Moglo bi se reći da je Martin, jer ga ja zovem Martin, osvojio moje srce onog dana kada je osvojio Dejvis kup. Ali ne, čoveče, ne. Tog dana je osvojio srce svih Argentinaca. Osvojio je moje kada su mi roditelji preminuli, Tota i Dijego. On je bio prisutan na sahrani", rekao je Maradona.

O putovanju u Hrvatsku...

"Kako ga ne bih pratio u Hrvatskoj? Otišao bih na kraj sveta da navijam za njega. Za njega i čitav argentinski tim."

"Mnogi su me zvali baksuz. Drugi su govorili da želim da budem u centru pažnje, ali jedino što sam želeo bilo je da navijam za njih. Nisam čak ni otišao u hotel, dok me nisu pozvali. Mršavi momak, viši od Ajfelove kule, nasmejao se kada je video da dolazim. Fenomen", rekao je Maradona i dodao:

"U tom finalnom meču Delpo nam je održao lekciju. Svim sportistima, svim Argentincima. Ako se borimo, možemo to da uradimo. Znao je bolje od svih da će biti teško, ali ne i nemoguće. Ono što je uradio bilo je ludo. Biti na tom mestu, dodirivati nebo rukama. To sam ja doživeo u Meksiku 1986, a Martin u Hrvatskoj."

Argentina je osvojila Dejvis kup i slavlje je moglo da počne...

"Kada me je pozvao da siđem u svlačionicu, kada su već postali prvaci, rekao mi je da odaberem šta želim da mi pokloni. Ja sam odabrao reket, a takođe sam mu tražio da mu poljubim ruku. Jer nam je ta ruka donela pehar."

"Mršavi momak, Martin, Delpo, zovite ga kako želite, postao je majstor, kakav nam je bio potreban. Bio je kao Maradona protiv Engleza. Zbog toga ću biti zahvalan njemu do kraja života. To što to je učinio za nas da se osećamo srećno... I što me se setio kada mi je to bilo najpotrebnije", zaključio je Maradona.

Football news:

Pep about the Super League: We can't lose the national leagues. To create a super-Premier League, you need to reduce the number of participants
Derby midfielder Ayb has admitted to being depressed. Bellerin and Abraham supported the player
Liverpool scored 21 points less after 19 rounds of the Premier League than in the championship season. Only Chelsea have ever had a bigger difference
El Shaarawy joins Roma on loan. Medical check-up tomorrow
Milner on Liverpool: Self-pity and excuses won't help. YNWA is more important now than ever
Ex-Barca president Gaspar on Setien's compensation: The club has laid out its arguments, the coach has laid out his own. The new president will decide everything, I hope
Koeman after Cornell: You can't miss a penalty twice as a Barca player. This is not serious