This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Путеви Србије упозоравају на влажне коловозе, снег, одроне

Путеви Србије упозоравају возаче да на појединим деоницама на најоптерећенијим путним правцима има снега, због чега препоручју опрезну вожњу.

Наводе да снега има местимично у расквашеном стању до 5 цм на територији Ивањице, Новог Пазара, Ужица, Ваљева и Врања. Такође, коловози су влажни на путним правцима другог приоротета и то у нижим пределима, а снега има местимично у расквашеном стању до 5 цм на територији Београда, Ивањице, Колубаре, Крушевца, Мачве, Новог Пазара, Ужица, Врања.

На путним правцима трећег приоритета снега има местимично у расквашеном стању до 5 цм на територији Београда, Ивањице, Колубаре, Крушевца, Ниша, Новог Пазара, Ужица, Врања.

Напомена за Зајечар је да повремени ситни одрони, дуж нестабилних косина, у клисурама, усецима, засецима такође оредстављају опасност, а највише их је на Ђердапској магистрали, где се саветује опрезна вожња и придржавање саобраћајне сигнализације.

Због најављених ниских температура постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима, упозоравају Путеви.

Подсећају на забране за шлепере и камионе са приколицом на деоницама Мионица - Брежђе - Дивчибаре - Каона, Ваљево - Поћута - Дебело брдо, Ваљево - Лелић - Мравињци, Јошаничка Бања - Копаоник, Мравињци - Повленска Коса, Нови Пазар - Дежева - Шароње - Одвраћеница, Краљево (Кованлук) - Брезна - Гоч, Копаоник - Рудница и Рашка - Кути - Одвраћеница

Прилази зимским туристичким центрима су проходни, а Путеви Србије саветују возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, те да уколико се одлуче на путовање треба да возе заиста опрезно и пажљиво, преноси Танјуг.