Serbia

Rekreativci i teniseri skupili 300.000 dinara za bolesnu decu

Teniski rekreativci su proteklog vikenda tokom FEFA Open turnira prikupili preko 300.000 dinara za UNICEF-ov program „Sport za sve“.

Photo by Julian Finney/Getty Images

Ovaj program pomoći će da se sportske inkuluzivne aktivnosti organizuju u dodatnim opštinama u Srbiji.

Naš proslavljeni teniser Janko Tipsarević bio je domaćin turnira, a najbolje teniske rekreativce pozdravili su i ostali članovi Davis Cup reprezentacije, Viktor Troicki, Filip Krainović, bivši i sadašnji selektor Bogdan Obradović i Nenad Zimonjić, kao i odbojkaš Ivan Miljković.

Pobednici humanitarnog turnira koji se održava 11. godinu za redom su Andrija Graovac , u muškoj konkurenciji, Maša Antonijević u ženskoj, i kompanija Foka u korporativnom delu.

"UNICEF će zajedno sa lokalnim organizacijama učiniti sve da se status dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom u Srbiji promeni nabavkom sportsko-rekreativne opreme i unapređenjem stručnih kapaciteta zaposlenih koji se o njima staraju. Veliko hvala brojnim pojedincama i kompanijima koji su učestovali u ovom turniru, samo zajedničkim snagama možemo da napravimo promenu za decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, koja se nalaze među najugroženijim članovima društva", izjavila je Vesna Savić Đukić.

"Studenti FEFA fakulteta na ovaj način žele da doprinesu stvaranju bolje budućnosti za svako dete u Srbiji. Mi verujemo u jednaka prava i šanse za svu decu. Zahvalni smo svim sponzorima, učesnicima i poslovnim partnerima koji su kroz učešće na FEFA Openu doprineli za bolje sutra dece sa smetnjama u razvoju", izjavila je studentkinja Petra Kuzmanović.

Cilj programa „Sport za sve“ je podrška socijalnoj inkluziji dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, kroz stvaranje mogućnosti za zajedničku igru, rekreaciju i sport. Ralizacija programa je ove godine započela u u Subotici, Aleksincu, Priboju, Ćićevcu i Velikoj Plani, a uskoro će se uključiti i Novi Sad.

Football news:

Sheffield will finish the Premier League season without defeats from clubs from London. 22 points in 10 games and 5 home wins
Bonucci on Juve's draw with Atalanta: We must look at the result. This is how Championships are won
Sterling surpassed Yaya Toure to become Manchester City's 2nd goalscorer in the history of the Premier League
Gasperini on two penalties for Juve: They are above any rules in Italy. Did we have to cut off our hands?
Sarri Pro 2:2 with Atalanta: We played with one of the best teams in Europe right now
Pep Guardiola: Manchester City have won a place in the Champions League on the pitch. I hope that UEFA will allow us to play
Atalanta extended their unbeaten streak to 14 games and is ranked 3rd in Serie A