Serbia

Румунија подржава дијалог Београда и Приштине

Румунија подржава "прогрес у дијалогу Београда и Приштине" и свеобухватни договор две стране, рекао је румунски министар спољних послова Богдан Ауреску на састанку са Мирославом Лајчаком, специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине.

У саопштењу послатом Ађерпресу наводи се да је шеф румунске дипломатије изразио захвалност због напора специјалног представника за обнављање преговора о овом комплексном питању.

Румунски министар Ауреску је поновио "да Румунија подржава свеобухватни договор између две стране, посредством ЕУ и уз потпуну усклађеност са међународним правом".

Двојица званичника су разменила ставове и процене поводом будућности дијалога између Београда и Приштине, а Ауреску је потврдио да је Румунија спремна да подржи прогрес преговора у правцу проналажења одрживог решења.

Састанак Аурескуа и Лајчака одржан је у Бриселу, а два званичника су се договорила да ће у наредном периоду остати у контакту у вези са свим тема о којима су разговарали, преноси Ађерпрес.

Football news:

Carrera about the fight with Livaya: Utter nonsense
Levandovsky has 9 goals after 5 rounds. 14 Bundesliga clubs have scored less than that
Fati is the youngest goalscorer in the Clasico. He broke Raul's 1995 record
Ramos is playing his 31st match against Barca for Real Madrid in La Liga. He repeated the record of Raul and hento
Pep Guardiola: Manchester City lost 7 points - that's a lot. But problems arose for various reasons
Sandro Schwartz: Dynamo played intensely and scored 3 goals. We wanted to be more active in the attack
The tour in Italy started with a cool comeback with 6 goals. But it was difficult to see, because the main star was a dense fog