logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

Rusija: Moskva se oslobađa američkih hartija od vrednosti

Moskva -- Rusija nastavlja da smanjuje ulaganja u američki državni dug i u junu 2019. godine ih je dovela do 10,848 milijardi dolara.

Foto: Depositphotos, selensergen

Foto: Depositphotos, selensergen

Kako pokazuju podaci američkog Ministarstva finansija, ovim merama se Moskva, četvrti mesec zaredom, polako oslobađa američkih hartija od vrednosti.

Ruske investicije u američki dug u maju iznosile su 12,024 milijarde dolara, u aprilu 12,136 milijardi, a u martu — 13,715 milijardi. Poslednji put Rusija je povećala ulaganja u američke hartije od vrednosti u februaru 2019. godine, kada su one porasle do 14,507 milijardi, u poređenju sa prethodnim mesecom, kada su bile 13,180 milijardi dolara, prenosi Sputnjik.

Međutim, u junu su ulaganja u dugoročne obligacije SAD porasle sa 5,250 milijardi dolara na 5,296 milijardi. Pre toga, u aprilu, one su se naglo smanjile do 5,832 milijardi, u poređenju sa martovskim nivoom od 8,212 milijardi dolara. Udeo Rusije u kratkoročne američke hartije od vrednosti u junu smanjile su se do 5,552 milijarde dolara sa 6,774 milijarde.

Rusija je počela aktivno da se oslobađa američkog duga 2018. godine. U januaru su njena ulaganja iznosila 96,898 milijardi dolara, ali se već u aprilu dug smanjio dvostruko, do 48,724 milijardi, a u maju i do 14,905 milijardi. Nakon toga, ulaganja u američki dug su rasla i padala, ali prag od 15 milijardi se nije pomerao.

Podsetimo, prošle godine Rusija je bila najveći kupac zlatnih rezervi, nabavila je 274,3 tone dragocenog metala.

Vašington -- Američki predsednik Donald Trump zainteresovan za kupovinu Grenlanda od Kraljevine Danske, piše The Wall Street Journal.

London -- Cene nafte pale su danas za tri odsto ispod 58 dolara po barelu, pod pritiskom zabrinutosti zbog moguće recesije i iznenađujućeg skoka američkih zaliha.

Berlin -- Novo istraživanje pokazalo je da trećina zaposlenih u Nemačkoj radi neplaćeno više od godinu dana tokom karijere.

Minhen -- Dodatne američke tarife na uvoz robe iz Kine kojima preti Tramp negativno bi se odrazile na Kinu, dok bi ujedno donele umerenu korist SAD, Evropi i Britaniji.

Frankfurt -- Evropska centralna banka (ECB) ugasila je danas jednu od svojih veb-stranica nakon što je hakovana i zaražena virusom.

Vašington -- Promet u trgovini na malo u SAD je porastao u julu pošto su potrošači, uprkos manjem kupovanju automobila, pojačano pazarili široku lepezu druge robe.

Peking -- Kineski div elektronske trgovine Alibaba našao se na prvom mestu liste 100 najboljih kineskih internet-kompanija, javio je Kineski međunarodni radio.

Keln -- Svako ko ima mesečnu platu veću od 3.440 evra u Nemačkoj je zvanično bogat, pokazuje istraživanje Poslovnog instituta iz Kelna.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO