Serbia

"Saglasni smo sa premijerom, ali biće svađa"

Vicepremijer i ministar unutrašnjih poslova u novoj vladi Italije Mateo Salvini izjavio je da je "u potpunom saglasju" sa premijerom Đuzepeom Konteom.

Getty Images

Getty Images

On je istakao i da će se između njih "dešavati svađe kao i u svakoj porodici".

"U potpunom samo saglasju (sa Konteom), i danas smo se čuli. Dešavaće se svađe kao i u svakoj porodici, ali smo krenuli kako treba", rekao je Salvini, prenosi Ansa.

Lider antiimigrantske Lige je to kazao na skupu održanom u rimskoj opštini Fjumičino uoči prvog kruga lokalnih izbora koji se u nedelju održavaju u Italiji. U Fjumičinu je do sada na vlasti bila Demokratska partija nekadašnjeg premijera Matea Rencija.

Ansa navodi da je Salvinija u toj opštini dočekalo oko 1.000 ljudi, a on je desetine i desetine njih pozivao da se popnu na binu, nakon čega se sa svakom osobom pojedinačno rukovao i uslikavao selfije mobilnim telefonom.

Ministarstvo spoljnih poslova Tunisa pozvalo je ranije danas na razgovor italijanskog ambasadora u znak protesta zbog komentara novog ministra unutrašnjih poslova Italije Salvinija, koji je rekao da ta severnoafrička zemlja ne šalje u inostranstvo "gospodu, već osuđenike".

Ministarstvo je saopštilo da je veoma iznenađeno zbog komentara Salvinija o migracijama između Tunisa i Evrope, preneo je AP.

Kako je ocenilo, primedbe italijanskog ministra pokazuju "nedostatak razumevanja različitih mehanizama koordinacije između službi Tunisa i Italije, koje se bave ovim fenomenom".

Salvini je u nedelju rekao da je Tunis slobodna i demokratska zemlja, koja nije prošla kroz "ratove, epidemije, glad i kugu", a ipak, naglasio je, Tunis "ne izvozi gospodu, deluje da češće izvozi osuđenike", prenosi AP.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova ranije danas je, takođe, rekao da Italija više neće biti "evropski izbeglički kamp" i obećao jače akcije kojima će biti smanjen broj dolazaka migranata, a vraćeni oni koji su već došli.

Football news:

Cadiz, who retired, will sign Negredo
Zaa from crystal Palace showed racist threats from the instagram account. The police detained a 12-year-old (!) schoolboy
Ole Gunnar Solskjaer: no One wins alone, unless you're Maradona
Ocampos on Messi: you Look at him as a God, but he is real. Leo helps the players
Solskjaer on the martial-Rashford-Greenwood trio: Nothing new for Manchester United. Remember Ronaldo, Rooney and Tevez?
Josep Bartomeu: Barcelona have won La Liga 8 times in 11 years. Historic achievement
Lineker on the CAS decision on Manchester City: it's Hard to know what will happen to the FFP rules after this