Serbia

Салвини: Сагласје с Контеом, биће свађа као у свакој породици

РИМ - Вицепремијер и министар унутрашњих послова у новој влади Италије Матео Салвини изјавио је данас да је „у потпуном сагласју” са премијером Ђузепеом Контеом, као и да ће се између њих „дешавати свађе као и у свакој породици”.

„У потпуном само сагласју (са Контеом), и данас смо се чули. Дешаваће се свађе као и у свакој породици, али смо кренули како треба”, рекао је Салвини, преноси Анса.

Лидер антиимигрантске Лиге је то казао на скупу одржаном у римској општини Фјумичино уочи првог круга локалних избора који се у недељу одржавају у Италији. У Фјумичину је до сада на власти била Демократска партија некадашњег премијера Матеа Ренција.

Анса наводи да је Салвинија у тој општини дочекало око 1.000 људи, а он је десетине и десетине њих позивао да се попну на бину, након чега се са сваком особом појединачно руковао и усликавао селфије мобилним телефоном.

Министарство спољних послова Туниса позвало је раније данас на разговор италијанског амбасадора у знак протеста због коментара новог министра унутрашњих послова Италије Салвинија, који је рекао да та северноафричка земља не шаље у иностранство „господу, већ осуђенике”.

Министарство је саопштило да је веома изненађено због коментара Салвинија о миграцијама између Туниса и Европе, пренео је АП.

Како је оценило, примедбе италијанског министра показују „недостатак разумевања различитих механизама координације између служби Туниса и Италије, које се баве овим феноменом”.

Салвини је у недељу рекао да је Тунис слободна и демократска земља, која није прошла кроз „ратове, епидемије, глад и кугу”, а ипак, нагласио је, Тунис „не извози господу, делује да чешће извози осуђенике”, преноси АП.

Италијански министар унутрашњих послова раније данас је, такође, рекао да Италија више неће бити „европски избеглички камп” и обећао јаче акције којима ће бити смањен број долазака миграната, а враћени они који су већ дошли. (Танјуг)

Football news:

Bellerin will pay for the mass planting of trees, despite the fact that Arsenal did not win against Leicester
Bayern claims 19-year-old left back Bara from Lyon
Jovich's friend has a coronavirus. The Real Madrid forward was isolated at home
Hazard has an ankle problem and may miss the game with Alaves
Agent Fedele: Manchester City are very close to buying Coulibaly
West ham Moyes can sign Lingard and Jones from Manchester United, if not relegated from the Premier League
Ennio Morricone's heart belonged to music and rum. The composer was asked to write the club's anthem, and Totti went to his hit