Serbia

SALVINI: Super se slažem s Konteom, ali će, kao u svakoj porodici, biti i svađa

"U potpunom samo saglasju (sa Konteom), i danas smo se čuli. Dešavaće se svađe kao i u svakoj porodici, ali smo krenuli kako treba", rekao je Salvini.

Lider antiimigrantske Lige je to kazao na skupu održanom u rimskoj opštini Fjumičino uoči prvog kruga lokalnih izbora koji se u nedelju održavaju u Italiji.

U Fjumičinu je do sada na vlasti bila Demokratska partija nekadašnjeg premijera Matea Rencija.

Salvinija je u toj opštini dočekalo oko 1.000 ljudi, a on je desetine i desetine njih pozivao da se popnu na binu, nakon čega se sa svakom osobom pojedinačno rukovao i uslikavao selfije mobilnim telefonom.

Ministarstvo spoljnih poslova Tunisa pozvalo je ranije danas na razgovor italijanskog ambasadora u znak protesta zbog komentara novog ministra unutrašnjih poslova Italije Salvinija, koji je rekao da ta severnoafrička zemlja ne šalje u inostranstvo "gospodu, već osuđenike".

Ministarstvo je saopštilo da je veoma iznenađeno zbog komentara Salvinija o migracijama između Tunisa i Evrope.

Kako je ocenilo, primedbe italijanskog ministra pokazuju "nedostatak razumevanja različitih mehanizama koordinacije između službi Tunisa i Italije, koje se bave ovim fenomenom".

Salvini je u nedelju rekao da je Tunis slobodna i demokratska zemlja, koja nije prošla kroz "ratove, epidemije, glad i kugu", a ipak, naglasio je, Tunis "ne izvozi gospodu, deluje da češće izvozi osuđenike".

Italijanski ministar unutrašnjih poslova ranije danas je, takođe, rekao da Italija više neće biti "evropski izbeglički kamp" i obećao jače akcije kojima će biti smanjen broj dolazaka migranata, a vraćeni oni koji su već došli.

Kurir.rs/Tanjug
Foto: EPA/Angelo Carconi

Football news:

Кад Cadiz returned to La Liga after 14 years
Pioli about 2:2 with Napoli: One point is a good result
Gattuso on Milan's penalty: the Rule needs to change. Jumping with your hands behind your back is another sport
Milan will offer 25 million euros for Celtic defender Ayer
Klopp on plans: Four years at Liverpool. After that, I want to do nothing for a year
Rogers Pro 1:4 with Bournemouth: Leicester play well only 45 minutes after the break
Inter and Roma are Interested in Garay