Serbia

ŠARIĆEV ADVOKAT UPOREDIO SVOG KLIJENTA SA ĐOKOVIĆEM: Uzdigao se iz malog crnogorskog mesta i uspeo je u životu

Advokat Ilija Raduloviić uporedio je juče u završnoj reči na suđenju za "pranje para" Darka Šarića sa slavnim teniserom Novakom Đokovićem! On je rekao da se usuđuje da Šarića uporedi sa mnogim uspešnim ljudima, poput fudbalera Dejana Savićevića, ali i sa Đokovićem i Peđom Mijatovićem, koji su uspeli u životu.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Dado Đilas

-Stavljam ga u isti rang, kao uspešnog čoveka. On je uspeo da se iz jednog malog, crnogorskog mesta uzdigne i uspe u životu. Ova optužnica je anatema, jedno prokletstvo. Ovde je vođen jedan veliki, politički i međunarodni proces, Neću da branim nijednu političku opciju, ali vas molim da samo doneste zakonsku presudu i ne počinite sudsko ubistvo i osudite nekog bez dokaza. Neka bude što bit ne može!- rekao je Radulović, koji zastupa bračni par Radovana i Dubravku Šrtbac.

Naglašavajući da je rođen ispod Lovćena, on je prethodno citirao "Gorski vijenac" Petra Petrovića Njegoša.

-Treba služit česti i imenu.,neka bude borba neprestana, neka bude što biti ne može! Poštovani sudija, nema istine! Postoji jedna, takozvana istina, koja proizlazi iz beprekornih dokaza., a u ovom predmetu, mogu da se zakunem da ih ovde nema -istakao je Radulović, koji je dodao da iza sebe ima 48 godina sudskog i advokatskog staža.

On je istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić svojevremeno rekao da je ključni svedok Mile Jerković najveći kriminalac u zemlji.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Dado Đilas, Marina Lopičić

- Jerković je posle toga pobegao iz zemlje-dodao je Radulović.

Advokat Dejan Lazarević, branilac Darka Šarića i Nebojše Jestrovića izjavio je da njegovi branjenici nisu počinili krivično delo "pranje novca".

- Siguran sam da je ekonomsko-finansijsko veštačenje izvedeno tokom istrage, sada ovaj proces ne bi bio u završnoj fazi. Veštaci su u svom osnovnom i dopunsom mišljenju dokazali neosnovanost optužnice. Izvedenim dokazom su utvrđene činjenice koje demantuju sklop optužnice. Čime tužilaštvo dokazuje da je novac prljav, da potiče od prodaje kokaina? Najbitnije pitanje je kako je stigao, gde je prodata, po kojoj količini i ceni. Optužnica nema veze sa istininom, a to je dokazano veštačenjem i drugim dokazima. Šarić je rekao je da je ovo njegova najomiljenija optužnica jer nema nikakvih dokaza. Jestrović je izvstan ekonomski stručnjak. Čitav svoj radni vek je radio časno i pošteno. Njega niko nije mogao da podstrekne na "pranje para" i isvi su ga smatrali za nasjtručnijeg čoveka iz oblasti ekonomije. Jestrović je prvi rekao da se ne odriče svog kuma jer je siguran da je poslovanje Darka Šarića sasvim legalno i zakonito. Rekao je. "Nisam oštetio državu Srbiju ni za jedan dinar"- naveo je advokat Lazarević.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Dado Đilas

On je zatražio oslobađajuću presudu za Šarića i Jestrovića.

Advokat Oliver Dojčinović, branilac po službenoj dužnosti Darka Šarića je izjavio da tužilac nije dokazao navode optužnice i zatražio oslobađajuću presudu.

Advokat Danilo Šarić, koji brani Darka Šarića rekao je da je teret dokazivanja prebačen na odbranu.

- Dostavili smo ogroman broj dokaza, koji potpuno anuliraju optužnicu. Među dokazima su dokazi iz ugovora, bilateralni ugovori između Srbije i Crne Gore, a jedna deo putem međznarodne pomoći. Odbrana je potpuno pobila tezu tužioca. Finansijsko veštačenje predstavlja dokaz za osobađajuću presudu. Darko Šarić je slušan nezakonito godinama bez prekida. To govori i o tome koliko je sama optužnica neutemeljena. Mile Jerković je izvršio veliku pljačku ove zemlje. Nadam se da ćete doneti jedinu moguću odluku, a to je oslobađajuća presuda - rekao je advokat Danilo Šarić.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Dragana Udovičić

Nekoliko optuženih se pridružilo završnoj reči svojih branilaca. Iznošenje završnih reči nastavlja se u sredu.

- Mi ovde optuženi smo siročad tranzicione pravde. Imovina ovde optuženih tokom ovih 10 godina je razvučena kao kada svinja razvlači masnu krpu. Žutaći su gradili, a crna zgrada iza hrama svetog Save je navodno Homenova (Slobodan) - tužilaštvo ništa nije dokazalo. Optužnica se svodi na kriminalizaciju legalno stečenog novaca -rekao je optuženi Predrag Milosavljević.

(Kurir.rs/Alo.rs, D.Ćuruvija)

Football news:

In Romania, a special champion: everything was decided in the match, the format of which was chosen 3 hours before the whistle
Danny rose: I was stopped by the police last week: is This a stolen car? Where did you get it?. And this happens regularly
Barcelona refused to sell for 60 million euros Trinca u, bought from Braga for 31 million. The club count on him
Chelsea will compete with Everton for Regilon. Real Madrid is ready to sell him
Espanyol asked La Liga to cancel the flight. The Catalans have been in the relegation zone since the fifth round
Inter have not yet decided on Conte's future. Everything will be decided after the Europa League
Haji resigned as Viitorul's coach