Foto: Gradska uprava Pirot

NALED je pored svojnih članova i partnera okupio privrednike, predstavnike državnih institucija, međunarodne zajednice i diplomatskog kora.

Gosti su najpre imali prilike da pogledaju izložbu reprodukcija umetničkih dela naših najvećih slikara.

Sastavni deo Septembarskog susreta je i predstavljanje i degustacija odabranih lokalnih specijaliteta, hrane i vina sa geografskim poreklom, koja je organizovana u saradnji sa 35 lokalnih samouprava. Grad Pirot predstavio je svoje prepoznatljive proizvode: peglanu kobasicu, kačkavalj i sir.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, jedan od potpredsednika Upravnog odbora NALED-a, istakao je da je velika čast što je bio u prilici da kao jedan od domaćina ovog skupa predstavi Grad Pirot.

Septembarski susret pruža jedinstvenu priliku za širenje mreže poslovnih kontakata i mnogobrojne susrete. Skupu je prisustvovovala i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabi.

Skup su otvorili Vladimir Novaković, predsednik Upravnog odbora NALED-a, Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije i Kajl Scott, odlazeći ambasador SAD-a u Srbiji. U toku programa, dodeljena je plaketa Dejanu Đokiću iz kompanije Asseco SEE koji je proglašen za Najčlana NALED-a za ovu godinu.