Serbia

SJAJNO! Vojska Srbije pomaže đacima u seoskim školama na Pešteru! (FOTO)

U školama su održana i predavanja o temi prepoznavanja i prijavljivanja nadležnim organima neeksplodiranih ubojnih sredstava.


Pomoć seoskim školama uručila je delegacija koju je predvodio načelnik Grupe za civilno-vojnu saradnju Komande Ratnog vazduhoplovstva i PVO potpukovnik Saša Antanasijević, a predavanje osnovcima održali su predstavnici Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Prema rečima potpukovnika Antanasijevića, u okviru civilno-vojne saradnje, uručeni su kompleti knjiga za školske biblioteke u dvema školama u opštini Sjenica i 2.000 zaštitnih maski za profesore i učenike.

Potpukovnik Antanasijević kazao je i da su tu aktivnost podržali i predstavnici opštine Sjenica, predsednik Skupštine opštine Rejhan Kurtović i zamenik predsednika Opštine Zdenko Kočović, a zahvalio se predsedniku Opštine Sjenica Munibu Mujagiću i posebno stanovnicima Sjenice koji pružaju veliku podršku u realizaciji svih aktivnosti civilno-vojne saradnje.

Najavio je da će u narednom periodu biti realizovan i projekat civilno-vojne saradnje "Vojni lekar na selu" u naseljima na Pešteru.


 

www.mod.gov.rs


Predsednik Skupštine opštine Sjenica Rejhan Kurtović kazao je da je donacija Vojske Srbije školama, kao i održavanje edukativnih predavanja veoma važna aktivnost.

Naveo je da su podržali kao lokalna samoupravu tu aktivnost, a sve sa cijem da zajedno sa vojskom pomognu građanima.

Direktorka škole “Jovan Jovanović Zmaj” Satka Ademović, kao i direktor škole "Rifat Burdžević Tršo" Muzafer Bibić zahvalili su predstavnicima Vojske Srbije i opštine Sjenica na današnjoj poseti i istakli da je jedan od ciljeva i zbližavanje učenika i pripadnika naše vojske.

www.mod.gov.rs

Vojska Srbije je u okviru svoje treće misije i do sada pružala pomoć stanovništvu na području Peštera - pomogla je u izgradnji puteva i vodovoda, raščišćavanju snežnih nanosa i vodosnabdevanju lokalnog stanovništva tog kraja.

Starijim meštanima dobro su poznati vojni lekari, a akcije "Vojni lekar na selu“ i "Selu u pohode“, koje su sprovođene u najudaljenijim selima Pešterske visoravni, naišle su na dobar prijem.

Današnje aktivnosti civilno-vojne saradnje Vojske Srbije posvećene su najmlađima, uz težnju da se doprinese unapređenju odvijanja nastave u seoskim školama, u složenim uslovima sprečavanja širenja virusne infekcije kovid-19.

Football news:

Carragher on Mourinho: they Said his football was from a different era. If he won the Premier League, it would be great
Gennaro Gattuso: Napoli need to play above all praise to beat real Sociedad
Neymar was substituted in the 26th minute of the match against Istanbul due to injury. He was crying
Juventus shares have risen four times in five years. Ronaldo-this is only one of the reasons
Gary Neville: Mourinho gives Tottenham the confidence to win the Premier League. Jose is only Interested in winning
Rivaldo: I'm not sure about Barcelona's chances of winning the Champions League
Toni Kroos: there was always a party at Bayern after away games in the Champions League. It was annoying