logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

SKANDALOZNA LEKCIJA u udžbeniku za 7. razred PODIGLA SRBIJU NA NOGE!

Sugerisati da su deca, koja su otimana od rodoitelja kao danak u krvi - ako promene veru i pređu u islam - imala mogućnost da napreduju u osmanskohj hijrerahiji je nedopustivo. Treba se upitati koliko je dece janjičara napredovalo. Jedan je bio Mehmed - paša Sokolović, a hiljade njih su završili kao pešadija i topovsko meso u Osmanskom carstvu.

Izrazito negativan običaj neko tretira kao da je bio normalan. Ako bi ste te vrednosti prenele na istorijske periode, onda bi to značilo da tako treba da se ponašamo I kada drugi okupatori dođu.

ŠOK! KATASTROFALNO NEZNANJE SRPSKIH UČENIKA O NACIONALNOJ ISTORIJI! Đaci mešaju Tita i Dražu, ne znaju ko je car Dušan!?

Ovako istoričari komentarišu sadržaj jedne lekcije u udžbeniku istorijue za sedmi razred osnovne škole u kojoj piše: Danak u krvi je omogućavao dečacima da napreduju na društvenoj lestvici, a oni su zauzvrat bili potpuno odani sulatanu. Tako su mnogi od njih postali članovi važne i uticajne elite u Osmanskom carstvu.

RODITELJI SE RAZBESNELI ZBOG JEDNOG ZADATKA U SRPSKIM UDŽBENICIMA! Majka digla uzbunu: Zar ovo moraju da pitaju decu?

Udžbenik je izdao BIGZ a u nemu se đacima zadaje zadatak: "Navedite pozitivne i negativne strane danka u krvi."

- Ne postoji pozitivna strana ovako užasnog običaja - kažu sagovornici Večernjih novosti.

Istoričar Miloš Ković kaže da je danak u krvi bio jedan od najstrašnijih vidova zlostavljanja stanovništva u Osmanskom carstvu.

- Iza svake promene vere stajao je  pritisak i nasilje u ovoj ili onoj formi - ističe Ković za Novosti.

DIREKTOR ŠKOLE KOJEM SMETA GAVRILO PRINCIP POD ISTRAGOM MINISTARSTVA: Skinuo je učeniku majcu, uz reči da je PRINCIP MAJMUN?!

On kaže da je tačno da su se pred nekim dečacima otvarala vrata karijere u imperiji, ali otimanje od porodica i  nasilna promena vere i sredine  su ostavljali neizbrisiv trag u njihovoj svesti.

- Samo pojedinci kao Mehmed - paša Sokovlović su zadržali veze i lojanost svom starom zavičaju - ističe Ković.

BONUS VIDEO:

"Izrazito negativan običaj neko tretira kao da je bio normalan." Molim vas da obajvite ime autora tih udžbenika ali i recenzenata i članova komisije ili nekog drugog nadležnog tela koje odobrava njihovu upotrebu u obrazovnom sistemu Srbije. Ovo smeće u udžbenicima se prečesto dešava da bi bilo slučajno. Mora biti neko IME !

Kaze AV: Murat je bio veliki vojskovodja, bio je eeeee, ne kao ovi nasi. Mozda autor samo ide linijom manjeg otpora.

Themes
ICO