Serbia

Slatke prepreke u porti hrama

Ideja se rodila iz potrebe za humanitarnom akcijom kada su u Republici Srpskoj i Republici Srbiji brojna domaćinstva stradala u poplavama. Manifestaciju je podržao i novi prota Marinko Rajak sa protinicom Tihanom, a brojni roditelji su se uključili u rad.

Andrija voli šlem

Andrija Dabić je odabrao veliku kacigu vatrogasca i tvrdio:"Nije mi vrućina", iako je bio izuzetno topao dan.

Glavni organizator ove godine bila je Biljana Dabić, veroučitelj i predsednica Saveta roditelja Srpske dopunske škole. Ona se starala da se na vreme postave svi zanimljivi objekti, podele zaduženja, a čitave godine je nalazila sponzore koji su pripremili bogate nagrade za sve učesnike. Takođe je osmislila i stazu s preprekama koju treba da savlada svako dete da bi stiglo do cilja i odabralo poklon.

- Sponzori su nam darovali zaista veoma lepe poklone. Istkla bih Edeku, Apoteke, Šparkasu, Organizaciju za zaštitu životinja Peta, Rošman, Bundestag Berlin (darovali lepe igre o republikama) mnogi drugi - veoma je zadovoljna Biljana Dabić.

Ponude za zabavu su bile najraznovrsnije, od velikih vatrogasnih kola, naduvanog zamka za skakanje, do umetničkog šminkanja sve začinjeno specijalitetima sa roštilja i ukusnim kolačima uz kafu i raznovrsna pića, a decu je najviše privlačila Karta izazova na kojoj su označene veštine (skakanje u džaku, bacanje krugova, obaranje loptice mlazom iz vodenog pištolja, obaranje konzervi....) koje je trebalo savladati da bi se osvojio poklon.

Momčilo Bojić (6) je uspeo da nabaci nekoliko krugova na postavljene šiljke i zadovoljno se smeškao. U džakovima se uspešno skakalo, ali i padalo, a Violeta Lukovac je dežurala da se neko ne povredi. U svim aktivnostima su bili uključeni roditelji, a među decom je bilo i mnogo beba.

Ove godine će kompletna zarada ostati u Crkvenoj opštini u kojoj se planiraju neophodni građevinski radovi.

Red za crtanje lica

Na svakom punktu je vladala velika gužva, a kod Slađane Balatinac se čekalo u redu. Ona je šminkala vesela dečja lica prema izabranom modelu. Slađanin talenat je nesporan.
- Nisam se nigde obučavala. Crtanje volim i radim iz ljubavi - rekla nam je Slađana.
- Gledala sam u knjižicu i od svih likova mi se najviše dopala Mini.
Veselila se Katarina Timarac sa već oslikanim likom Diznijeve junakinje na svom licu.

Football news:

Holand was kicked out of a nightclub in Norway
Zinedine Zidane: real is real. The most important club in history
Nuremberg miraculously remained in the second Bundesliga. We scored in the joints on the 96th, both teams sobbed
Griezmann will miss Barca's last two games in La Liga. He was out for at least three weeks
Inter midfielder Brozovich was stripped of his driver's license. He was driving a Rolls-Royce under the influence of alcohol
Former player of the Australian national team and crystal Palace Edinak finished his career
These stadiums will open in 2020: record-breaking expensive-in the United States, with illuminated facades-in Georgia