Serbia

SRPSKE NEKRETNINE SIGURNIJE OD NEMAČKIH, RUSKIH, AMERIČKIH... Sjajni rezultati istraživanja!

Tako smo po sigurnosti investiranja u nekretnine ispred Nemačke, Francuske, Velike Britanije, Rusije i SAD!

Rezultati istraživanja pokazuju da čak 97 odsto vlasnika nekretnina u Srbiji oseća sigurnost da neće mimo svoje volje izgubiti nepokretnost, a sigurnost vlasništva nad nekretninama predstavlja kamen temeljac ekonomskog i društvenog razvoja. Nakon sprovedenih reformi i digitalizacije katastra, podignut je nivo transparentnosti i pouzdanosti informacija o vlasništvu nad nekretninama i to je najvažniji razlog zbog kog se vlasnici nekretnina u Srbiji osećaju sigurnim.

Tako visoko poverenje u sigurnost vlasništva rezultat je reformi koje sprovodi Republički geodetski zavod uz podršku Svetske banke kroz projekat "Unapređenje zemljišne administracije". Visoko pozicioniranje Srbije na listi Prindeks, ispred velikih ekonomija kao što su Nemačka, Francuska, Velika Britanija, Rusija i SAD, široko otvora vrata za bezbedno investiranje u nepokretnosti u Srbiji.

Stručnjak za građevinu Goran Rodić kaže da je ova oblast poslednjih godina kod nas dosta uređena, pa ne čudi što se ljudi osećaju sigurno da ulažu u Srbiju.

KINEZI ISPOD FRUŠKE GORE GRADE NAJDUŽI TUNEL U SRBIJI! Sledeće godine počinje izgradnja koridora Ruma - Novi Sad, BRZA SAOBRAĆAJNICA SPOJIĆE DVA AUTO-PUTA

- Najsigurniji je legalizovani objekat sa legalnom građevinskom dozvolom, a na tome se poslednjih godina u Srbiji mnogo radilo. Sve opštine su umrežene i jednim klikom se može videti da li je neka nekretnina legalna i da neće biti nikakvih problema nakon kupovine. To je gotovo najvažnija stavka kada neko ulaže u nepokretnost. Ako su ti uslovi ispunjeni, onda građani nemaju šta da brinu - navodi Rodić.

pixabay.com

Istraživanje je rezultat rada organizacije Global lend alajans i instituta Oversiz divelopment, vlade Ujedinjenog Kraljevstva i mreže eksperata Omider.

Žene sigurne u vlasništvo kao i muškarci

Posebno je značajan rezultat istraživanja da se žene u Srbiji osećaju gotovo potpuno jednako sigurno u svoje vlasništvo kao i muškarci, što ukazuje da su i mere koje je Republički geodetski zavod sproveo sa ciljem unapređenja rodne ravnopravnosti takođe ostvarile efekat.

Football news:

Hans-Dieter flick: Tolisso received a stupid red card
Neymar is most often fouled in the top 5 leagues since the start of the season. Mane - in the top ten
Mbappe is wary of extending his contract with PSG without being able to leave the club
Lucescu says that it was he who first put Pirlo on the field in 1998. This is not quite true
Bruno on the penalty miss: I'm human, it happens. Next goal for sure
Neymar wants to extend his contract with PSG, but the club has not yet started negotiations. The player's entourage is upset about this
Referee Oliver is appointed for the Bayern - Atletico match in the Champions League. He worked on the game Everton - Liverpool