Tajmsov književni dodatak 1

Objavljuje književne kritike, eseje, poeziju, izlazi petkom. Postoji još od 1902. godine kad je počeo da izlazi kao književni podlistak slavnog londonskog Tajmsa, a od davne 1914. pojavljuje se kao poseban književni časopis.

Njegovi saradnici su elita anglosaksonske i svetske književne i akademske scene. Sjajno napisani ozbiljni i analitički tekstovi uživanje su za čitanje.

Među njegovim saradnicima bili su slavni T.S. Eliot, Virdžinija Vulf i Henri Džejms. Na tim stranicama svoje priloge objavljivali su Italo Kalvino, Patriša Hajsmit, Milan Kundera, Mario Vargas Ljosa, Orhan Pamuk, Gor Vidal. Ne pokriva samo književnst, već filozofiju, psihologiju, antropologiju, kultrologiju, medije.

Prisutan je na društvenim mrežama, ima svoj podkast u kome glavni urednik Stig Abel razgovara sa autorima koji pišu u novom broju ili sa onima čije su knjige prikazane.

Mario Vargas Ljosa je rekao: „TLS je najozbiljnija, najzanimljivija, najraznovrsnija publikacija iz kulture na svih pet jezika koje govorim.“

Ne treba ni govoriti da je TLS to dobro znao da upotrebi u svim svojim marketinškim kampanjama.

Volim TLS.

Nekad je mogao da se kupi kod nas, uvek je bio skup, ali vredelo je izdvojiti svaku paru. Danas uvoznici stranih novina ozbiljnu štampu gotovo da više ne dopremaju, uglavnom su to šareni modni i tračerski časopisi.

Značajna dnevna i nedeljna izdanja možete kupite na tri mesta u Beogradu: dva su na njegovim obodima i morate da ih tražite lupom. Onda hteli-ne hteli morate da platite digitalnu verziju publikacije koju hoćete da čitate.

U slučaju TLS to se može uraditi na njihovom veb-sajtu www.the-tls.co.uk. To je jedan od retkih sajtova koji gotovo u potpunosti primenjuje politiku „pay wall“, malo je besplatnog sadržaja – sve mora da se plati. To je u poslednjih nekoliko godina trend u izdavanju novina i časopisa.

Kvalitetna, proverena, informacija ili medijski sadržaj iz dobrog i pouzdanog izvora mora da se plati, a istraživanja sprovođena širom sveta ukazuju da čitaoci jesu spremni da izdvoje za sadržaj koji ih zanima.

Svi ugledni sajtovi, pa i TLS uvek imaju nekoliko opcija i paketa, pa birate najpovoljniji.

TLS poseduje arhivu svih brojeva od 1902. do 2014 (uključena je u sve pakete) koja se nalazi na posebnom sajtu, lako se pretražuje ono što vam treba i zlata je vredna.

TLS je jedna od onih večnih institucija koje volite i kojima verujete koja uspeva da ide u korak sa svetom i vremenom čiji je istovremeno i učesnik i svedok.