logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

Телевизија је моја љубав, страст и професија

Дуго се и посвећено радило како би један од најспектакуларнијих шоу програма „Твоје лице звучи познато”, који има хуманитарни циљ, почео да се емитује, као и и претходних година, у великом стилу, са беспрекорним маскама, шминком, фризуром. Велики тим ради на овом пројекту, а кроз цео процес нас води добро познато лице, увек весела и насмејана Марија Килибарда. Иако за себе воли да каже да некада и претерује у причљивости и раздраганости, то је ипак њен стил који само употпуњује атмосферу на сцени.

И даље јој много тога стане у један дан. Ништа се није променило од нашег последњег сусрета. Енергије јој не мањка. Несебично је троши на све – и на породицу, пријатеље колеге, као и за оне који учествују у овом шоу програму. И даље, уверавамо се у то, хиљаду ствари ради истовремено – шминка се, руча, уговара посао, даје интервјуе… Воли што је таква и занимљиво је, прича нам, да нико у породици не наликује на њу. Енергија је само њен препознатљиви знак.

За себе каже да не зна да се одмара. Ретки су тренуци када искључи мобилни и интернет и када се осами.

Сви у тиму воле да раде са Маром, како је из милоште зову. Прави је тимски играч, а то је свакако једна од најважнијих особина које мора да поседује неко ко ради на телевизији. Свесна је јако добро тога да сви у екипи чине ланац, и ако само једна карика попусти, резултат је неминовно лош. Без обзира на то да ли је реч о мајстору светла, тонцу, организатору, камерману, монтажеру, репортеру... Сви су подједнако битни. Све колеге цени и поштује, и од сваког је спремна да прими и савет, и критику.

И после 18 година рада на телевизији, и даље јако воли своју професију, сматра да још много тога може да пружи испред камера. Телевизија је њена љубав, страст и професија. У једно је сигурна – медији су доживотна инфекција. И ако се некада у животу буде бавила неком другом професијом, телевизији ће се увек враћати, кад год се за то укаже прилика.

Ретке слободне тренутке, као и сваки уштеђени динар троши на путовања. У стању је да банкротира само да би отпутовала негде. Чим има два слободна дана, седа у ауто и одлази до Фрушке горе или до Боке где јој живи добра другарица. Врло је блиска и са некадашњом колегиницом са Трећег канала Наташом Миловановић која већ годинама живи у Паризу, затим и са Наталијом која је у Мајамију, док је Ана у Атини. И све их редовно посећује. Наравно, ту је и Ирина Вукотић која воли да је одвуче до Земуна, на реку. Много воли да је у друштву. Негује пријатељства и многобојна кумства, као и пријатеље из вртића. Из сваког периода свог живота има понеког пријатеља. Последње године, каже, ужива у опремању свог стана, али и кувању за драге људе, у слушању џеза, испијању вина…

Иако је отишао са ТВ Прва, Иван Ивановић јој је и даље најбољи пријатељ. За њега каже да јој је као члан породице. Увек велика подршка и искрени критичар.

Труди се да негује своја пријатељства и да инвестира у њих. То су све важне особе које су јој се увек нашле при руци, и у најтежим тренуцима. Једном је изјавила, а и данас, потврђује – пријатељи су као кисеоник. Без њих не би могла да дише.

Наредних недеља у омиљеном шоу програму дружиће се са такмичарима –Драганом Којићем Кебом, Аном Кокић, Ненадом Пагонисем, Едитом Арадиновић, Алексом Јелићем, Ненадом Кнежевићем Кнезом, Жељком Шашићем, Иваном Петерс, Катарином Богићевић и Даниелом Кајмакоскијем.  Своје имитације вредно су увежбавали претходних месеци и сви очекују једну успешну сезону.

– Сви смо поново на окупу и радујем се због тога. Сигурна сам да ће гледаоци уживати у гласовима такмичара, јер су сви они заиста сјајни певачи. Изабрани су најпопуларнији и најистакнутији људи из претходних сезона, закључује Килибарда и додаје:

– Свака нова сезона, свака нова имитација и енергија су неки нови изазов. И ја као нека врста повратника на ту сцену имам пред собом неке нове изазове не само у том смислу што ћу сведочити новим задацима који се постављају нашим такмичарима већ и неки лични изазов да будем још боља. Да не обожавам да радим не бих била на овој сцени јер после 18 година у ТВ бизнису мислим да могу да проценим када за мене нешто има смисла, а када не и када ја за нешто имам смисла или не.

Такође нам каже и да сви у тиму морају да се држе опште опробане формуле будући да је лиценцна емисија. Дакле нека начела и правила морају да постоје и да се испрате. Али ова сезона је сама по себи другачија јер су окупљени најбољи такмичари из претходне четири сезоне.

– Поред тога што ћемо имати појединачне победнике у свакој епизоди, проглашаваћемо и тимске победнике. Ова екипа сада, будући да су сви такмичари већ прошли кроз ово искуство, једна је права екипа, дружина. Изгледају као мала екскурзија која је дошла не само да се добро забави већ и да уради једну лепу хуманитарну ствар – са осмехом прича.

Сматра да импровизација може да буде успешна само уколико су сви претходно добро припремљени. Много воли спонтаност, али њу оставља за оне сегменте где мора да сачека да види такмичаре после извођења на сцени и онда да реагује у складу са тим.

– Спонтаност чувам само за те фрагменте, а све остало волим да буде унапред припремљено. Највише волим жив програм, зато што ту немаш право на грешку, а када имаш, онда може да буде много симпатично то „чупање” – у свом стилу закључује.

Themes
ICO