Serbia

Трамп разматра пет жена за место судије Врховног суда

ВАШИНГТОН - Председник САД Доналд Трамп рекао је да разматра пажљиво пет жена за номинацију да попуни место покојне судије Рут Бејдер Гинсбург у Врховном суду земље.

Он је рекао да ће одлуку донети вероватно у петак или суботу. Трамп је рекао да верује да сенатори имају довољно времена да процене именовану судију и да гласају пре председничких избора 3. новембра. Рекао је да би то послало поруку солидарности и да он има обавезу то да уради.

Демократе су рекле да би републиканци требало да следе преседан који су направили 2016. када је вођа републиканске већине у Сенату Мич Меконел одбио да делује на номинацију тадашњег председника Барака Обаме, наводећи да не може у изборној години. Обама је именовао Мерика Гарланда да наследи покојног судију Антонина Скалију.

Председнички избори у САД су за 43 дана, преноси Бета.

Трамп је рекао да су гласачи ставили републиканске сенаторе у положај да направе избор због „одређене идеологије” и да би политички било лоше за њих да чекају да гласају о попуни места у Врховном суду. Судије у Врховном суду САД се бирају на доживотну дужност.

Football news:

Hector Herrera on 0:4 with Bayern: We played very well with the best team in the world. Don't write off us
Antonio Conte: Borussia are well prepared, they have a lot of potential. Inter could have won
Guardiola on 3:1 with Porto: a Good start. In the Champions League, there are 5 substitutions, the players who came out showed themselves well
Flick about Mueller: he's a continuation of the coach's hand on the field. Thomas manages the team, drives it forward
Gian Piero Gasperini: Miranchuk has just started training. We have a lot of players, rotation is inevitable
Goretzka about 4:0 with Atletico: We were lucky that we didn't miss out at the beginning. It took 10 minutes to get involved
Klopp on the win over Ajax: it wasn't radiant football, but we scored three points