Serbia

TUŽNO! SAMO OVA TRI GLUMCA IZ ČUVENOG FILMA "KO TO TAMO PEVA" SU ŽIVA! A ŠEST stvari o ovom ostvarenju sigurno niste znali!

Od izuzetne glumačke postave iz kultnog filma "Ko to tamo peva", sa nama su samo Slavko Štimac, Aleksandar Berček i Boro Stjepanović...

Svi ostali veliki glumci, danas nisu sa nama.

Peđa Milosavljević/printscreen You Tube Ko to tamo peva

Boro Stjepanović, Slavko Štimac, Aleksandar Berček

Pavle Vuisić, koji je glumio Krstića umro je pre više od tri decenije.

Pogledajte legendarnu scenu iz filma u kojoj je upravo on:

Dragan Gaga Nikolić, u filmu šlager pevač, umro je 11. marta 2016. godine, a Srbija je taj odlazak teško podnela. Legenda nas je napustila odzvanjalo je sa naslovnica svih prestoničkih novina.

Printscreen You Tube

Danilo Bata Stojković, genije, preminuo je 16. marta 2002. 

O njegovim ulogama i nagradama izlišno je i pričati jer je bio jedan od retkih umetnika koji je osvojio brojna priznanja i 16 godina nakon smrti i dalje ostao u srcima publike sa ovih prostora.

Printscreen You Tube

Neda Arnerić, lepotica i velika glumica preminula je početkom ove godine, ostavila je oproštajno pismo, a brat ju je pronašao mrtvu za trpezarijskim stolom.

Taško Načić, (Kruševac, 7. april 1934 — Beograd, 26. mart 1993) je bio srpski glumac. Igrao je u pozorištu, na televiziji i u mnogobrojnim igranim filmovima.Najzapaženiju ulogu ostvario je u filmu "Davitelj protiv davitelja" (1984), za koju je nagrađivan na više festivala.

Ko to tamo peva

Za vas smo izdvojili i par zanimljivosti vezanih upravo za ovo filmsko ostvarenje:

1. Prvobitno je zamišljeno da to bude savremena priča, TV drama od pedesetak minuta. Odigrava se u autobusu GSP-a, a glavni lik bio je starac koji je krenuo da poseti sina koji služi vojsku u Beogradu.

2. U prvoj verziji dramu je trebalo da režira Goran Paskaljević, koji je odustao da bi počeo snimanje filma "Zemaljski dani teku".

3. Tada mladi reditelj i slikar Slobodan Šijan je predložio da se scenario promeni i da se umesto televizijskog snimi bioskopski film, na šta je Dušan Kovačević rado pristao.

4. Direktor filma bio je Nikola Popović, koji je ranije radio ogromne partizanske spektakle, poput "Bitke na Neretvi". On je najviše zaslužan što je "Ko to tamo peva" uprkos početnom odlaganju uopšte i snimljen.

5. Kako se Televizija Beograd nije bavila snimanjem filmova namenjenih bioskopu, morao je da se traži drugi producent. Krenulo je jurcanje okolo po filmskim preduzećima, da bi na kraju iza filma u nastanku stao tada moćni "Centar film".

6. Glavna uloga bila je namenjena Miji Aleksiću, koji je prvog dana snimanja obavestio redakciju Dramskog programa da se ne oseća dobro i da ne može da snima, te je snimanje otkazano.

Football news:

Ramos about Clasico: Victory tastes like a triumph, because it is sourced in the stadium of eternal rivals
Pirlo about Ronaldo: No news. He passed the test, we will inform you if something changes
The contact between Casemiro and Messi in the Real Madrid penalty area was considered by VAR. The penalty was not awarded
Maguire Azpilicueta knocked the seizure of MMA: a penalty not given either on the pitch or after the OPTIONS check. Controversial, isn't it?
Neville on van de Beek at Manchester United: he's probably thinking: What am I doing here?
De Gea after 0-0 with Chelsea: Manchester United deserved more. The goalkeeper saved them
Lewandowski has scored every 37 minutes this Bundesliga season. He has 10 goals after 5 rounds