This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

(VIDEO) "PRAVAC DNJEPAR" - OVAKO BI IZGLEDAO RAT RUSIJE I UKRAJINE! Putinova vojska ekspresno upada u Kijev i proglašava novu Ukrajinu - ZAPAD BI SVE SAMO NEMO POSMATRAO...

Ruska vojska bi brzim osvajanjem strateških mesta do reke Dnjepar, uključujući Kijev, zapravo formirala novu ukrajinsku državu koja bi bila proruski nastrojena. Taj je scenario objavio Ivan Timofejev, šef "Valdaj kluba", ali je naglasio da su šanse za ovaj rat vrlo male.

On ističe da nijedna strana ne želi rat, odnosno da bi troškovi za Moskvu bili mnogo veći od prednosti koju bu Rusija stekla.

CRNA GORA NE MOŽE NAPUSTITI NATO, ČLANSTVO JE TRAJNO - RUSI SU NEPRIJATELJI! Kome je upućena ova poruka - Srbima, Beogradu, ili... Sad se tek vidi u kakva go*na je Milo uvalio...

Prema njegovom scenariju, posle iznenadnog i odlučnog napretka ruske vojske razbija se otpor Ukrajinaca na istoku zemlje.

- Rusi potiskuju ukrajinske snage prema reci Dnjepar. Posle toga tenkove i motorizovane jedinice prati vazdušna i artiljerijska podrška. Glavni cilj invazije bilo bi zauzimanje Kijeva, kao i stabilizacija fronte na Dnjepru i proglašenje nove ukrajinske države sa središtem u Kijevu koju bi priznala Moskva - ističe Timofejev.

- To bi značilo da bi postojale dve ukrajinske države, odnosno da je zemlja podeljena na dve republike, jednu zapadnu, drugu prorusku. U toj invaziji Zapad se ne bi direktno mešao - predviđa on.

Timofejev je, sa druge strane, naglasio sa kojim bi se sve problemima suočila Moskva, i zbog čega je taj rat zapravo loša ideja. 

Lukašenko vraća rusko nuklearno naoružanje u Belorusiju?! I to ONU VRSTU KOJA JE NAJEFIKASNIJA U SLUČAJU SUKOBA!

Kako ističe, rat bi se najverovatnije odužio. Drugo, Zapad bi promenio stav i naoružao bi Ukrajinu. Moskva bi se našla u diplomatskoj izolaciji. Takođe, čak bi možda bilo teško Moskvi da kontroliše istok Ukrajine, odnosno lojalnost stanovništva Rusiji nije predvidiva. 

"Valdaj klub" smatra da mogućnost izbijanja rata može biti korisnija za obe strane više nego sam rat, odnosno da zapravo niko nije zainteresovan za pravi konflikt.